DTH Awards 2017-2018: De Roestige Drol

De Roestige Drol is de ‘prijs’ voor die persoon, groep of instantie die zich het afgelopen jaar van zijn of haar slechtste kant heeft laten zien.

 

De genomineerden zijn:

Van Ingen / Van Galen

Deze nominatie behoeft waarschijnlijk weinig uitleg. Van Ingen en Van Galen waren de heren onder wiens leiding NEC weliswaar weer Categorie 2 binnen kwam, maar dit gebeurde wel ten koste van een degradatie. Tel daarbij op het gezanik rond Futuralis; de bizarre ‘Technisch Hart’ constructie; het gedoe rondom Danny Hoekman; het totale gebrek aan een duidelijk toekomstplan voor de club; het eindeloze geruzie over het stadion; en dan zijn we in alle ellende ongetwijfeld nog wel het een en ander vergeten. Na de degradatie lieten beide heren de club stuurloos achter en mochten de RvC en het STAK de rotzooi opruimen, wat gezien de huidige stand van zaken helaas nog niet helemaal gelukt is. Wie onze club in de stront achterlaat verdient zelf ook een dampende drol.

 

Maastricht

De stad die graag beweert de oudste van het land te zijn – ook al weten wij uiteraard allemaal dat dat Nijmegen is – kan bepaald geen grootse claims maken over haar gastvrijheid. Toen wij een paar maanden geleden op bezoek kwamen was de ME op volle sterkte uitgerukt en vanaf het verlaten van de bussen werd er al op onbehoorlijke manier geintimideerd en overdreven aggressief opgetreden. Helaas lieten een aantal van onze supporters zich hierdoor erg makkelijk uit de tent lokken en dus sloeg na afloop van de wedstrijd bij de terugkeer naar de bussen de vlam helemaal in de pan. Opnieuw was het optreden van de Maastrichtse politie hierbij buitensporig aggressief en werden ook goedwillende fans zonder pardon de bussen in geslagen. Het blijft eeuwig zonde dat een paar hersenloze NEC ‘supporters’ toch weer over de scheef moesten gaan en een escalatie veroorzaken, want dit vertroebelde de anders volledig gegronde klacht van NEC en de supportersvereniging aangaande het schandalige politieoptreden. Maastricht is in elk geval een speelstad die wij kunnen missen als kiespijn in het komende seizoen. En hetzelfde geldt trouwens ook voor medesupporters die zich niet normaal kunnen gedragen.

 

Remco Oversier

Huh? Oversier? Maar de directie kreeg eerder toch nog een nominatie voor Beste Baasje? Ja, het klinkt wellicht wat inconsistent. Desalniettemin konden wij onze nieuwe TD niet vrijuit laten gaan dit seizoen. Wij zijn namelijk niet de enigen die inconsistent over komen. Ook al waarderen wij dat Oversier het aandurfde om op een zeer moeilijk moment in te stappen in onze club en hij een duidelijke toekomstvisie voor de club lijkt te etaleren, tegelijkertijd constateren wij toch ook een flink aantal tegenstrijdigheden tussen wat Oversier zegt en wat hij doet. Het begon allemaal al met het gedoe rond Bogers. Eerst was hij gehaald als assistent, toen werd hij ineens gebombardeerd tot hoofdcoach omdat er geen geschikte coach gevonden kon worden, om vervolgens net als de boel eindelijk een beetje begon te draaien weer teruggezet te worden ten faveure van een ongeteste coach onder wie de resultaten alleen maar slechter zijn geworden. Ook waren er volgens Oversier geen nieuwe spelers nodig in de winterstop want er was een brede selectie, om vervolgens een groot deel van die brede selectie verkocht of uitgehuurd te zien worden terwijl we achterin een gatenkaas hebben en voorin door diverse blessures ook wekelijks moeten goochelen. Volgens Oversier is promotie dit seizoen geen noodzaak, zo lang het maar binnen twee seizoenen gerealiseerd kon worden. Maar als je, met de met afstand hoogste begroting van alle promotie-gerechtigde Juup teams en met de breedste en op papier meest aansprekende selectie, door beleidsmatige beslissingen een halverwege het seizoen nog zeker lijkende promotie zo op het spel zet, dan doe je als TD toch echt iets niet goed in onze optiek. Zelfs al mochten we wonder boven wonder alsnog promoveren, dan nog zit er een nare geur aan de start van Oversier bij NEC.

 

Je kunt nu stemmen op een van deze genomineerden.

 

This poll is no longer accepting votes

De Roestige Drol 2017-2018
Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.