DTH Awards 2017-2018: De Gouden Puppy

De Gouden Puppy trofee is de prijs voor de meest talentvolle speler (onder de 23 jaar) in de selectie.

 

We hebben besloten om de Awards een beetje door elkaar te husselen met het oog op de laatste thuiswedstrijd. Dat betekent dat je vanaf vandaag tot en met vrijdagavond kunt stemmen op de Gouden Puppy en, later deze week, de Gouden Hond. Stemmen op deze twee prijzen, het Mooiste Hokkie en de Gouden Kennel kan tot de aanvang van de laatste thuiswedstrijd. De resterende Awards (de Roestige Drol en de Kwispel Prijs) volgen na het weekend.

 

De genomineerden voor de Gouden Puppy zijn:

Ferdi Kadioglu

Volgens vele trouwe NEC volgers is Kadioglu het grootste talent dat onze jeugdopleiding tot op heden heeft voortgebracht. Het vertrouwen in de slechts 18-jarige (!!) speler was zelfs zo groot dat in de openingsfase van dit seizoen Remco Oversier nog aankondigde dat het team om Kadioglu heen gebouwd zou worden.

Daar kwam uiteindelijk niet veel van terecht. En Ferdi maakte in de eerste maanden eerlijk gezegd ook geen al te grootse indruk. Het leek of de druk van de verwachtingen toch nog iets te groot was voor de jongeling. Hij groeide naarmate het seizoen vorderde echter in zijn rol, soms centraal achter de diepe spits en soms op de rechterflank (waar hij momenteel toch iets beter tot zijn recht lijkt te komen). Ook al is het misschien niet helemaal het spektakelseizoen geworden voor Ferdi waar velen op gehoopt hadden, met zeven goals en elf assists tot op heden heeft Ferdi toch nadrukkelijk zijn stempel gedrukt op deze ploeg. Niet alles mag dan altijd lukken, maar het is elke voetballiefhebber duidelijk dat Kadioglu barst van het talent en inzicht.

 

Frank Sturing

Frank Sturing maakte vorig seizoen zijn debuut onder Hyballa, maar de meeste NEC volgers zagen bij aanvang van dit seizoen toch veelal een bijrol voor hem weggelegd. Met de komst van Van der Pavert en het vasthouden van Golla leek Sturing veroordeeld tot sporadische invalbeurten. De eerste twee maanden van dit seizoen bleek dit ook het geval, maar door tegenvallende resultaten en blessures kreeg Sturing in oktober zijn kans tegen Volendam. Inmiddels heeft hij zeventien wedstrijden in de Jupiler League op zak en scoorde daarin zelfs een goal en gaf twee assists. Met pas twintig jaren op deze aardbol lijkt Sturing een speler waar we nog lang mee door kunnen, idealiter met een ervaren mentor naast hem.

 

Arnaut Groeneveld

Ondanks zijn jonge jaren (Groeneveld werd in januari 21) was zijn bijdrage dit seizoen meermalen beslissend. Met zestien assists is hij de onbetwiste assistkoning, maar hij vond bovendien ook nog eens tien maal het doel op het moment van schrijven. We moeten er niet aan denken waar NEC nu gestaan zou hebben zonder Groeneveld in de ploeg. Samen met Rayhi vormde hij de meest angstwekkende flankaanval in de hele Jupiler League en daar ligt ook de kern van enige titelaspiraties die we dit seizoen hebben. Of we nu promoveren of niet, voor Arnaut zullen vele clubs ongetwijfeld op de deur van Goffertplein 1 bonken deze zomer. Laten we hopen dat we hem nog een jaar op het hoogste niveau mogen bewonderen in de Goffert.

 

 

Je kunt nu stemmen tot vrijdagavond op een van deze kandidaten.

 

This poll is no longer accepting votes

De Gouden Puppy 2017-2018
Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.