DTH Awards 2017-2018: De Gouden Hond

De Gouden Hond is de prijs voor de beste NEC speler van het seizoen 2017-2018.

 

Zoals eerder gezegd is de volgorde van de Awards een beetje veranderd en dat betekent dat je vanaf vandaag tot en met vrijdagavond kunt stemmen op de Gouden Hond. Stemmen op deze Gouden Hond, de Gouden Puppy, het Mooiste Hokkie en de Gouden Kennel kan tot de aanvang van de laatste thuiswedstrijd. De resterende Awards (de Roestige Drol en de Kwispel Prijs) volgen na het weekend.

 

De genomineerden voor de Gouden Hond zijn:

Mohamed Rayhi

Samen met Arnaut Groeneveld was Rayhi dit seizoen het belangrijkste wapen van NEC. Onze titelaspiraties zijn voor een zeer groot deel gestoeld op de bevliegingen van onze vleugelspitsen. Helaas stond Rayhi dit seizoen meermaals buitenspel door blessures, maar de duels dat hij speelde maakte hij vaak de beslissende actie. Bovendien is Rayhi een speler waar je voor naar het stadion komt. Niet alleen scoorde hij zeven keer in de competitie, veel van die doelpunten waren ook van grote schoonheid. Niet voor niks kreeg hij al twee (bijna drie) nominaties voor het Mooiste Hokkie. Rayhi wordt in deze fase van de competitie zwaar gemist. Je kunt het natuurlijk nooit hard maken, maar het zou ons niet verbazen als NEC inmiddels een stuk comfortabeler zou bivakkeren op de ranglijst wanneer Rayhi er de meeste wedstrijden bij had kunnen zijn.

 

Gregor Breinburg

Na een teleurstellende zomer waarin Breinburg een gedroomde transfer zag afketsen, leek de op voorhand gedoodverfde sterkhouder van onze ploeg moeite te hebben om zich op te laden voor een tweede jaar in de biercompetitie. Naarmate het seizoen vorderde herpakte Gregor zich echter. Gelukkig wel, want een Breinburg in goede vorm is zonder twijfel de meest belangrijke speler in ons elftal. Dat hadden we de gelopen drie seizoenen al kunnen zien. Breinburg is een oase van rust en controle op het middenveld. Dijkstra mag dan de aanvoerdersband dragen, voor ons is Breinburg toch de echte leider in het veld. We hopen dan ook dat de nieuwe contractonderhandelingen goed verlopen, want Breinburg past bij NEC en kan in Nijmegen uitgroeien tot een echte vedette.

 

Arnaut Groeneveld

Groeneveld mag dan al een Puppy nominatie op zak hebben, uiteraard konden wij hem niet passeren voor de Gouden Hond. Zijn prestaties zijn misschien niet altijd even constant dit seizoen, maar wanneer Groeneveld het op zijn heupen heeft dan is er geen defensie in de Jupiler League die hem kan afstoppen. Samen met Rayhi was Arnaut onze hoop in bange dagen. Al was de wedstrijd nog zo slecht (en we hebben wat slechte wedstrijden gehad dit jaar), je wist dat een ingeving van een van beide spelers genoeg kon zijn om de punten te pakken. Groeneveld doet herinneringen herleven aan Lens, Jahanbaksh en Limbombe. Een cruciale speler voor onze titelaspiraties.

 

Anass Achahbar

De huurling van PEC Zwolle was op papier een spectaculaire aanhuur van Oversier. Helaas kwam Achahbar geblesseerd en uit vorm binnen bij NEC en bleek hij nauwelijks inzetbaar tot diep in de eerste seizoenshelft. De achterban begon al te morren dat zijn huur een pijnlijke miskleun was van de nieuwe TD. Pas eind november was de ex-Feyenoorder klaar voor het echte werk. Maar toen liet hij ook meteen flink van zich horen. Een dozijn goals en een half dozijn assists later toont Achahbar dat hij een grote meerwaarde voor het aanvalsspel van NEC is, vooral in wedstrijden waar creativiteit gevraagd wordt. Hij had meteen een goede klik met Kadioglu, wat niet verwonderlijk is want beide spelers lezen het spel als geen ander. Hopelijk kan hij in de eindfase ook beslissend zijn, want we hebben goals en assists hard nodig.

 

Je kunt tot vrijdagavond stemmen op een van deze opties.

 

This poll is no longer accepting votes

De Gouden Hond 2017-2018
Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.