De week van…. (geen) rookworsten en (chocolade) geld.

Na een tweetal pijnlijke nederlagen kon er afgelopen weekend eindelijk weer wat vertrouwen getankt worden tegen Telstar. Bovendien hielden we ook weer eens de nul, wat ongetwijfeld een flinke opsteker is voor Marco van Duin. Onze reserve doelman raakte de afgelopen tijd immers toch ietwat gepikeerd dat er aan zijn kwaliteiten getwijfeld werd. Volgens Marco is hij minstens even goed als de vaak bewierrookte Norbert Alblas. Waarschijnlijk was hem even ontschoten dat we allemaal de nacompetitie nog vers op het netvlies gebrand hebben staan…

 

Waar de zoektocht naar een extra doelman ondertussen nog altijd onverdroten voort gaat, daar lijkt een andere zoektocht gelukkig ten einde. Na de teloorgang van sponsor EnergieFlex heeft NEC in rap tempo namelijk alweer een nieuwe shirtsponsor gestrikt voor de rest van het seizoen. Terwijl sommige supporters nog even dachten aan de HEMA als nieuwe sponsor, aangezien Marcel Boekhoorn deze keten vorige week overnam, daar blijkt het het Nijmeegse ‘De Klok Logistics’ te zijn. In elk geval blijven we daardoor gespaard van allerhande rookworst grappen. Zoals je vorige week kon lezen in de ‘Week van…’ heeft NEC wel een beetje een track record van shirtsponsors die de tand des tijds niet doorstaan. In dat licht bezien is De Klok Logistics een pikante keuze, aangezien het bedrijf in het verleden al een keer failliet verklaard werd en ook nog een flinke brand te verwerken kreeg een paar jaar geleden. Maar wellicht dat NEC en de nieuwe sponsor juist redeneren dat de ellende daarmee dus al achter de rug is. In elk geval is het zeer welkom nieuws in meerdere opzichten; een echt Nimweegs bedrijf en natuurlijk een zeer belangrijke pleister op de financiële wond die het wegvallen van EnergieFlex achterlaat. Hulde dus aan Van Schaik en consorten dat ze dit op zo een korte termijn hebben weten te regelen.

 

Over pleisters gesproken, Randy Wolters mag dan nog altijd in de ziekenboeg zitten, het weerhoudt hem er niet van om nauw bij onze club en het team betrokken te blijven. Op Instagram dook voorafgaand aan de wedstrijd tegen Telstar nog een filmpje op waarin Randy probeert Sven Braken om te kopen met een pak chocoladegeld. Blijkbaar was dit uiterst succesvol, gezien de twee doelpunten die Sven vervolgens maakte tegen Telstar. Een besparingstip dus aan ons bestuur: voor minder dan twee euro haal je bij het Kruitvat al een ‘500 euro’ chocoladereep op. Een kind kan de was doen. Al zal Jack de Gier volgende maand wellicht wat minder blij zijn als hij probeert een kerstuitje voor het team te regelen met de boetepot.

 

Boetes lijken ons nieuwste NEC talent in elk geval geen zorgen te baren. In een interview met ELF Voetbal deze week liet Ole Romeny (het ‘Ter Haar’ gedeelte is blijkbaar een administratieve fout) weten dat hij met regelmaat huisvredebreuk pleegt. Zijn jeugdclub DVOL heeft in de afgelopen jaren namelijk nieuwe hekken rond haar complex geplaatst, maar Ole laat zich daardoor niet stoppen en blijft lekker in zijn vrije tijd een balletje trappen op de Lentse amateurvelden. Dat zien wij bij DTH graag: een echte rasvoetballer die opstaat en naar bed gaat met een bal en bij wie het rood-zwart-groen snoeihard door de aderen vloeit. Al hopen we dat het hekkenklimmen niet enkele minder fatsoenlijke elementen in onze supportersschare op ideeën brengt. Maar goed, die lezen waarschijnlijk toch niet.

 

Ook Joey van den Berg was de afgelopen week op Fox Sports openhartig over zijn gekleurde verleden. Voor onze geroutineerde middenvelder blijken cannabis en alcohol geen onbekenden. In zijn vroege jaren rookte hij regelmatig een jointje om te ontspannen en hij was er destijds van overtuigd dat het zijn spel ten goede kwam. Inmiddels weet hij beter. Het kostte hem zelfs bijna zijn carriëre, nadat Heerenveen hem de deur wees vanwege deze uitspattingen. Onze jeugd is dus gewaarschuwd: drugs en topsport gaan niet samen. Tenzij je Maradonna heet. Of Lance Armstrong. Of Andre Agassi. Of… Okee, drugs en topsport gaan niet samen als er een pakkans is. Over Leroy Labylle hoeven we ons op dat vlak tenminste geen zorgen te maken. Hoe Leroy ontspant? Gewoon, met een goed boek, verkondigt onze Belgische back in de Gelderlander.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.