De week van: Brief voor Jack

Beste Jack,

Morgenavond spelen we de superbelangrijke wedstrijd tegen Excelsior en om niets aan het toeval over te laten stuur ik je deze brief. Ik hoop namelijk dat er in de selectie niet hetzelfde gevoel hangt als bij veel supporters, die dit wedstrijdje als een noodzakelijk tussendoortje zien en vinden dat het vrijdag allemaal veel belangrijker is. Vrijdag is vrijdag en morgen is weer die eerste stap in de jaarlijkse unieke kans op de enige realistische prijs die NEC in de clubhistorie kan halen: De beker. Die kans daar moet je ten alle tijden vol voor gaan!

De argumenten om morgen op halve kracht in Kralingen op de kunstgrasmat de wedstrijd te spelen zijn legio, maar allemaal bullshit. Ik hoor mensen over de kans op blessures, maar blessures kun je ook op de training oplopen, kijk maar naar Rens. Ook zou het energie kunnen kosten met betrekking tot de competitie, maar ook dat slaat nergens op. In 1994 haalde je de bekerfinale én promoveerde je via de nacompetitie. En iedereen weet nog dat we Ajax in Amsterdam versloegen. Nog steeds een schitterend hoogtepunt waar zelfs de supporters die nu denken “morgen is niet belangrijk” nog regelmatig aan terug denken. De wedstrijden tegen ADO en Ajax kostten toen geen energie, nee ze gaven juist moraal richting promotie. Wat denk je wat Excelsior uitschakelen doet met de moraal richting aanstaande vrijdag? Natuurlijk, als je verliest is het logisch gezien de krachtsverhoudingen, maar moet je dan op voorhand dan de boel maar laten lopen? Nee gewoon grijpen die kans en doorbekeren als het kan.

Ik hoop ook niet dat je spelers rust gaat geven. Dat zou een signaal zijn dat ook jij dit potje van ondergeschikt belang vindt. Bij een uitschakeling is een veredeld B-team dan al het eerste excuus dat gegeven kan worden. Morgen zijn er 200 supporters die wel komen voor die bekerstunt. Ik hoop dat je de spelers scherp kunt krijgen. Misschien wel door jouw persoonlijke herinneringen te delen, zoals de schitterende bekeroverwinning op Heerenveen, waar jij zo mooi scoorde. Of laat de beelden nog eens waarin we jouw bekerpassie en strijd zagen toen jij scoorde tegen De Treffers, maar de verzorger die bal eruit hield. Mochten we het morgen niet redden, nadat alles gegeven is, dan is het prima. Volgend jaar weer een nieuwe ronde met nieuwe kansen. Maar deze kans maar laten lopen, dat nooit!

Groeten en succes morgen,
Bleum

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.