NEC wint met pijn en moeite in Helmond

Een nieuwe vrijdag, een nieuwe tegenstander. Ditmaal was het Helmond Sport, dat momenteel ergens in de lagere regionen van de KKD bivakkeert. We weten echter dat dat weinig zegt, want elke ploeg wil tegen NEC graag wat laten zien en NEC is defensief bovendien erg wankel tot dusverre. Die wankeling werd vanavond nog versterkt door de afwezigheid van Rens van Eijden met een blessure, waardoor het centrale duo tegen de Brabanders bestond uit Bosschaert en Kvida. Verder stonden de vertrouwde namen in het veld.

Dat de Helmonders er zin in hadden bleek al vanaf de aftrap.  NEC lag meteen zwaar onder druk en had na een kleine tien minuten zelfs al meermaals op achterstand kunnen komen. Het was bijna pijnlijk om te zien hoe wankel onze ploeg oogde. Desalniettemin was het,geheel tegen de verhoudingen in, NEC dat op voorsprong kwam. En hoe! Wat Braken nu al zowat elke week probeert, lukte Achahbar in één keer. Een piekfijne omhaal op een voorzet van Darri verdween ondanks een beroering van de doelman hoog in het dak. Als je hem nog even wilt terugzien, dan kun je op dit linkje klikken. Kandidaat voor de DTH Mooiste Hokkie Award!

Het ziege zagge klonk na de schitterende goal van Achahbar luidkeels door het lege Helmondse stadion.

Helmond Sport bleef kansen krijgen op een gelijkmaker, maar wederom tegen de verhoudingen in kwam NEC na een half uur spelen bij zo’n beetje de tweede kans voor onze ploeg op 0-2. Ditmaal was het de man van de assist bij de 0-1, Darri, die zelf de 0-2 scoorde na goed voorbereidend werk van Okita. NEC leek op rozen te zitten. We hebben echter gezien hoe het kan verkeren vorige week tegen Jong PSV en in de laatste 10 minuten van de eerste helft leek dit scenario zich zowaar te gaan herhalen. Allereerst kreeg Helmond Sport een penalty mee nadat Lartey Sanniez op knullige wijze zijn tegenstander tackelde, wat hem ook op een gele prent kwam te staan. Zeldenrust verzilverde de pingel. Even later was het bijna ook nog 2-2 maar Kvida redde de bal zowat van de lijn. Dus werd met een kleine voorsprong voor NEC de rust gehaald.

Waar het Helmond Sport voor rust net niet lukte, daar maakte de ploeg een goede vijf minuten na de hervatting alsnog de gelijkmaker. En dat kon alleen maar verdiend genoemd worden. Het was opnieuw Zeldenrust die geklungel bij NEC achterin afstrafte. En dus geeft NEC voor de zoveelste keer dit seizoen een degelijke voorsprong weg. De Gier zal zich toch zo langzamerhand achter de oren moeten gaan krabben over de tactiek van zijn ploeg. Jack’s antwoord was het inbrengen van Ole ter Haar Romeny voor Brahim Darri. Even later bracht hij ook Joppen in voor de schutterende Lartey Sanniez. En met nog een klein kwartier te gaan werd ook nieuweling Ndayishimiye ingebracht voor Okita. Het tempo ging door deze laatste wissel eindelijk een beetje omhoog en het leidde zowaar zelfs meteen tot de 2-3! Labylle speelde in op Achahbar die bekwaam afrondde voor zijn tweede van de avond. Dit bleek ondanks opnieuw wat billenknijpen in de slotfase voldoende.

 

Uitslag

2-3 dus.

 

Toeschouwers

Er zaten zowat evenveel NEC’ers als Helmonders in het stadion. De sfeer zat er merendeels ook goed in.

Je zou bijna denken dat je in de Langeleegte zit….echo cho o o o 

 

Scheids

Martens trok vijf gele kaarten, waarvan aan onze zijde Sanniez en Bosschaerts de slachtoffers waren.

 

Hoogtepunten

De omhaal van Achahbar uiteraard. Een beauty!

 

Dieptepunten

Weer geef je een 2-0 voorsprong volledig uit handen door naïef en paniekerig voetbal.

 

Tactiek

Het spel van NEC blijft nogal suïcidaal ogen. Er is nauwelijks sprake van een middenveld, alles rent maar vooruit en vervolgens krijgen we keer op keer in de omschakeling het deksel op de neus. Ook in fases waar je comfortabel op voorsprong staat blijven enkele voorhoedespelers te gemakkelijk balverlies lijden op gevaarlijke plekken. Daardoor kom je achterin voortdurend één op één te staan, waarbij niet zelden onze backs ook nog eens uit positie zijn omdat ze graag mee opstomen. Leuk als dit ook tot goed voetbal en veel goals leidt, maar door het lage tempo in de ploeg gebeurt dat gewoon te weinig.

 

Inzet

Er wordt hard gewerkt, alleen moet het allemaal toch echt net ietsje slimmer en sneller.

 

Conclusie

Drie uitpunten, dus dat is mooi. Maar ook weer twee tegengoals. Die gammelheid achterin moet er echt rap uit, anders gaat NEC het dit seizoen erg zwaar krijgen.

 

 

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.