NEC steelt punt in Deventer

Terwijl de Eredivisieclubs in de afgelopen maand weer het lachertje van Europa waren, gingen wij vanavond lekker verder in de Jupiler League.

We willen allemaal een snelle promotie en tegen Almere City FC zagen we een hoopvol makkelijke overwinning. Maar vanavond kregen we een heel ander potje te zien.

In de eerste helft was NEC misschien iets beter maar Go Ahead zeker niet minder gevaarlijk. Arnaut Groeneveld kreeg toen nog alle gelegenheid om uit te blinken en had een belangrijk aandeel in de 1-0 (11e minuut) door nieuwe spits Sven Braken. Go Ahead zette snel de gelijkmaker op het bord (14e minuut) waarna het in de tweede helft duidelijk de betere ploeg was.

De spelers van Go Ahead waren in de tweede helft sterker, fitter en gretiger en sneden geregeld makkelijk door de kwetsbare defensie. Aanvallend kwamen we er niet meer aan te pas. Larsson was onzichtbaar en Groeneveld kwam er niet meer langs. De aardig debuterende Braken kreeg geen ballen meer. Op het middenveld bleef Breinburg nog goed overeind terwijl Sleegers en, toch wel verrassend, ook Dijkstra grossierden in balverlies.

Al met al een moeilijke en hopelijk leerzame avond.

Uitslag
Go Ahead verprutste een aantal 100% kansen. Koesteren dat puntje!

Toeschouwers
Een goed gevulde Adelaarshorst met 400 NEC’ers in het uitvak zorgden voor een mooie ambiance.

Scheidsrechter
Siemen Mulder zag wel een paar overtredingen over het hoofd maar had ook de intentie om de vaart er in houden, hij liet veel toe en dat is positief.

Hoogtepunten
-Arnaut Groeneveld was in de eerste helft niet te houden.
-Sven Braken: één kans, één goal.
-De ambiance in het stadion. De echte confrontatie met de Jupiler League bleef zo nog een paar weken uit.

Dieptepunten
-De tweede helft was het gedaan met ons NEC en daar bracht ook het inbrengen van Kadioglu (altijd leuk aan de bal maar waar is het rendement) en Schuurman (deed maar even mee, ruimte voor verbetering) geen verandering in.

Tactiek
Door het vertrek van Grot verhuisde Larsson naar rechtsbuiten en debuteerde Sven Braken in de spits. Verder bleef de 4-3-3 in tact (met Heinloth voor Joppen natuurlijk). Dat dit best kan werken bleek in de eerste helft, maar toen NEC in de tweede helft steeds slordiger speelde, ging het fysiek ten onder en werd het simpel uit elkaar gespeeld.

Inzet
Zoals altijd deden de spelers hun best, maar die van Go Ahead deden wel méér hun best.

Conclusie
Misschien hadden we na vorige week weer dat soevereine gevoel van het vorige Jupiler-seizoen. Het gevoel duidelijk de beste te zijn. Dat zijn we na vanavond wel even kwijt.

Wat is deze 1-1 waard? Als over een paar weken blijkt dat Go Ahead een topploeg is in de Jupiler League dan hebben we vandaag in een moeilijke uitwedstrijd een goed resultaat geboekt.

Hoe dan ook werden vandaag in elke linie zwaktes zichtbaar, werk aan de winkel dus.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.