NEC pakt zorgwekkende overwinning

Op voorhand hielden supporters er al rekening mee dat het dit jaar minder makkelijk zou gaan als het vorige jaar in Juup, maar dat je zelfs thuis tegen Eindhoven de onderliggende partij bent en slechts 30% balbezit hebt, is zeer zorgelijk. Wonder boven wonder staat er dan nog wel 2-1 op scorebord, maar als het 2-5 was geweest had je niks kunnen zeggen. Het is dat Eindhoven zo verschrikkelijk slecht met de kansen om ging (ook een kwaliteit).

Natuurlijk zijn er, misschien wel terechte, excuses te bedenken. Golla, Delle, Kadioglu, Joppen, Breinburg ze waren er allemaal niet bij en NEC zit nog steeds met een compleet nieuwe groep in de bekende ontwikkelingsfase, maar dan nog… van een team met kampioensallure, met het hoogste spelersbudget van de normale clubs en van een ploeg die op papier gewoon betere spelers heeft, mag je beter verwachten.

Het is belangrijk om thuis dominant te spelen, veel kansen te krijgen, publiek mee te krijgen waardoor je aan klantenbinding doet, punten pakken, vertrouwen krijgen etc etc. Van dat hele rijtje blijft alleen (gelukkig) het punten pakken nog over. Zelfs met deze 3 extra punten stellen supporters hun ambities bij. Tegen Eindhoven zag je namelijk geen kampioensploeg.

Gisteren waren er voor het eerst fluitconcerten te horen en was er openlijk kritiek op de trainer te horen. Enkele opmerkingen die ik opgevangen heb waren: “Hij zit als een zoutzak op de bank”, “Hij wisselt te laat”, “Hij laat NEC veel te defensief spelen”, “Hij stelt de verkeerde spelers op”, “Hij laat NEC zonder enig idee spelen” en “Hij heeft met zijn gebrek aan charisma totaal geen overwicht op de groep”.. Persoonlijk vind ik het wat snel om zo te oordelen, ook Bogers moet de tijd krijgen. Daarbij komt dat hij door het besluit van de club om hem te promoveren van assistent naar hoofdcoach toch gezien wordt als een noodverband. Ik blijf het vreemd vinden dat iemand binnen twee weken van de ideale assistent opeens de ideale hoofdtrainer is geworden. Daar spreekt niet echt een visie uit. Het zal een centenkwestie zijn. Maar ook Bogers moet wel snel gaan leren van de wedstrijd tegen Eindhoven, want tactisch gezien klopte er heel weinig van.

Terug naar de wedstrijd: Voorin heb je gelukkig nog Groenevelt en Braken. De laatste 2 wedstrijden werden bij elkaar slechts 7 kansen gecreĆ«erd, maar daar gingen er wel drie van in. Dat kun je met recht effectief noemen. Waarbij Braken laat zien een echte spits te zijn. Daar tegenover staat een middenveld dat de laatste twee wedstrijden overlopen wordt en dat zowel met als zonder Breinburg uit balans is en verkeerd lijkt te staan. Ook het gebrek aan een rechtsbuiten helpt niet mee. De geschorste Rayhi is misschien nog wel de beste optie voor die plek. Of misschien wel Achabar (Waar blijft die eigenlijk?).

Uitslag
 2-1 Braken maakte er met hulp van Groenevelt twee.

Toeschouwers
 8.500 toeschouwers gingen met een overwinning, maar een stuk minder gerust over het vertoonde spel weer naar huis.

Scheidsrechter
 Lindworm (of zoiets) heeft het eigenlijk wel prima gedaan. Zag de de belangrijke dingen die hij moest zien en we hebben niet 1 keer gehoord dat de scheidsrechter uitgefloten of uitgescholden werd. Dan heb je het niet slecht gedaan.

Hoogtepunten
-Het eindsignaal.
-Sven Braken: mister effectiviteit
-Het debuut van Dani Theunissen
-Het gebrek aan afmaken op de training bij Eindhoven deze week.
-Gezellig feestje van de SV na afloop.
-Het goede veld ondanks (alweer!) een wolkbreuk.
-3 punten
-Het meisje in de rust wist de bal in de rust vanaf 40 meter zo in de voeten van bikkel te passen. Het bleek de beste pass van de avond te zijn.

Dieptepunten
-Broer van de Boom had een hesje aan met nummer 026
-De catering is nog steeds erg langzaam
-De waterafvoer rondom de Schup is net zo slecht als het vertoonde spel
-balverlies, slechte passes, achteruit voetballen, linies te ver uit elkaar etc etc

Tactiek
 Oversier vertelde voor de wedstrijd de te verwachten tactiek: Hoog druk zetten, de vaste opbouwer van Eindhoven zo geen kans geven en zo Eindhoven niet aan voetballen te laten komen. Ik vraag me af waar het mis is gegaan.  

Inzet
 Inzet was er wel, maar toch kwam NEC voetballend tekort. Ik twijfel nog of dit te maken heeft met de echte wil om te winnen of dat we kwaliteit missen.

Conclusie
 3 punten daar gaat het om en die heb je. Vraag alleen niet hoe.

 

Bleum

   

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.