NEC flatert opnieuw opzichtig in wanstaltige verliespot

Op papier mag NEC dan de te kloppen ploeg zijn in de Jupiler League, in de praktijk is het janken met de pet op. Na een absoluut dramatische wedstrijd vorige week was het zowaar vandaag uit bij de hekkensluiter van de biercompetitie nog vele malen slechter. Wat heet, NEC verloor volkomen terecht tegen de Boschenaren. Nog voor de thee werd opgezocht in de rust stond onze ploeg al met 2-0 achter tegen een harder werkend en beter voetballend FC Den Bosch. Hoe is het mogelijk dat deze ploeg met zo veel kwaliteit in de gelederen zo onwaarschijnlijk dramatisch voor de dag kan komen? En dat nog wel tegen een club waar ze zo veel moeite hebben om toeschouwers te lokken dat ze zelfs een ‘pay per points’ systeem hebben gelanceerd waar het thuispubliek alleen hoeft te betalen als de thuisploeg punten pakt…

Kadioglu kwam vanavond voor het eerst in de basis ten faveure van Sleegers, maar het was bepaald geen verbetering te opzichte van vorige week. NEC begon in een soort 4-2-4 met Kadioglu op rechts en Larsson dwalend rondom Van Braken. De beste NEC’er van de laatste weken, Groenevelt, begon weer vanaf links. Achterin stonden Van der Pavert en Golla centraal, met Verdonk op links en Buwalda op rechts. Daarmee was ook meteen de slechtste linie benoemd, al deed de rest van het team niet veel onder voor de dramadefensie, met een werkelijk dramatische aanvoerder (hoe lang nog?) Dijkstra en een slappe Bikel op het middenveld en een tandeloze aanval.

Vanaf het begin zat Den Bosch er veel feller op en liet NEC zich gemakkelijk en ietwat apatisch terugdringen. De eerste goal van Den Bosch na twintig minuten werd veroorzaakt door een persoonlijke fout van Smits (breng alsjeblieft Delle terug), de tweede goal was ook een jankende ellende. NEC kreeg nog wel wat kansjes maar de keeper van Den Bosch stond goed te keepen. In de tweede helft kwam Heimloth erin voor Buwalda. Heimloth deed het op rechts een stuk beter, maar aanvallend liet NEC in de tweede helft ondanks de achterstand eigenlijk niks zien. Bikel moest in de 65e minuut inrukken voor Achahbar, terwijl aanvoerder Dijkstra veel meer aanspraak maakte op een wissel. Even later pakten Verdonk en Dijkstra ook nog een gele prent.

Uitslag
3-0, want ex-NEC’er Mert prikte er laat in de tweede helft nog eentje bij en Groenevelt kreeg nog een penalty in blessuretijd die hij volkomen miste. Nadat hij Achahbar van de bal weg stuurde. Werkelijk genant dramatisch zo slecht.

Toeschouwers
280 uitsupporters zagen een nieuwe wanvertoning van de eigen ploeg. Hoe lang mag Bogers deze puinzooi nog leiden? Helaas sloeg aan het eind ook nog de vlam in de pan en moest de ME zelfs ingrijpen, al was dat vooral vanwege provocerende Den Bosch ‘supporters’.

Hoogtepunten
De torenspits van de Sint-Jan.

Dieptepunten
Heeft u even? Een aanvoerder die niet kan voetballen. Een coach die niet kan coachen. Een drama defensie. Een drama middenveld. Een gemankeerde aanval. Een instelling van lik-me-vestje. En we dachten nog wel dat vorig jaar slecht was. Brrrrrr.

Tactiek
Nou, vertel het ons maar, Bogers. Wat was de tactiek? Lekker uitslapen?

Inzet
Niet bestaand. Dit is een zootje ongeregeld bij elkaar. Er zit geen greintje pit in deze ploeg.

Conclusie
Een nieuwe coach graag. Met dit materiaal twee weken op rij zo’n totale wanprestatie op de mat te toveren is simpelweg een totaal brevet van onvermogen. Schaam je kapot, Adri. Gezien ook de dubieuze vertoning bij de penalty tussen Groenevelt en Achahbar kan Bogers de spelers ook niet in het gareel houden. Slappe hap tot en met. En natuurlijk ook: schaam je kapot, spelersgroep. Dit gaat alle perken te buiten. We zijn nog heel vroeg in het seizoen maar het is nu al de hoogste tijd om hard in te grijpen door Oversier, want dit gaat he-le-maal verkeerd zo. Oh oh oh oh. Wat een aanfluiting.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.