NEC doet ondanks mager optreden prima zaken

Tja, we zullen aan de wedstrijd van vanavond maar niet al te veel woorden vuil maken. Tegenstander FC Volendam staat onderaan en wellicht dat dat toch tot wat gemakzucht leidde bij onze spelers, want het was vanavond in de palingstad allemaal erg gezapig. Na een degelijke start met een schot op de paal in de eerste minuten van Kadioglu leek een leuke voetbalavond in het verschiet, maar de rest van de eerste helft liet NEC eigenlijk weinig meer zien. De harde windstoten zullen het voetbal ook niet geholpen hebben, getuige de soms bijna kolderieke afzwaaischoten van onze ploeg. Toch pakte NEC in de tweede helft de leiding na goed werk van Groeneveld die prima binnenschoot. Met nog een kwartier op de klok was het diezelfde Groeneveld die prima gelanceerd werd door (ja ja, het mag ook wel een keer gezegd worden) een prima pass van Mart Dijkstra en die vervolgens Braken in staat stelde om de 0-2 binnen te werken.

Dat de wedstrijd zelf niet om over naar huis te schrijven was en Volendam zelfs nog een penalty onthouden werd, nemen we vandaag maar even op de koop toe. NEC doet namelijk met deze overwinning uitstekende zaken. Want op de andere velden leden onze concurrenten voor de eerste periode puntverlies. Fortuna speelde gelijk tegen Eindhoven, terwijl Jong Ajax zelfs verloor van Go Ahead Eagles. En dus klimmen we naar plek twee op de ranglijst en hebben we opeens weer volop uitzicht op de eerste periode, direct (als Jong Ajax volgende week weer punten morst) of indirect (Jong Ajax doet immers helemaal niet mee om de periodetitels)!

Uitslag
0-2 dus. Het was niet groots, maar het was voldoende. En daarmee komen we er ook wel.

Toeschouwers
Een vol uitvak. Aan onze fans ligt het dit seizoen niet, we steunen de club door dik en dun (mmmmmm, paling).

Scheids
Had Volendam wellicht een penalty kunnen geven maar deed dit niet, dus prima gefloten vanavond wat ons betreft…

Hoogtepunten
Als Rayhi een keer een off-day heeft, dan begint Groeneveld opeens weer te draaien. En Braken blijft ondanks niet altijd even indrukwekkende optredens toch weer zijn goaltjes meepikken. En op de bank hebben we nog Langil en Larsson. Ja, voorin zit het dit seizoen wel goed. En vooruit: een prima dieptepass van Dijkstra.

Dieptepunten
Vanwege die pass laten we Dijkstra deze week maar een keertje met rust, al was zijn verdere optreden wederom niet groots. Als we Bogers moeten geloven dan is Dijkstra echter onbetwist, dus laten we maar hopen dat die pass onze geplaagde aanvoerder een beetje vertrouwen geeft. Nee, als we vandaag een dieptepunt moeten aanwijzen dan is het toch zeker de mentaliteit van de ploeg. Deze selectie is niet van het niveau van de recordploeg in 2014, dus ook tegen laagvliegers in de Jupiler League is een matige inzet niet geoorloofd. Het was grote delen van de wedstrijd echt slappe hap. Op zijn Denneboom’s op 80% naar het eindsignaal.

Tactiek
Dezelfde als de afgelopen weken.

Inzet
De spelers leken vandaag te denken dat het op halve kracht ook wel kon. Net als dat vorige week na de 2-0 voorsprong op RKC de voet ook vol van het gas ging. Je zou bijna zeggen “helaas” dat de spelers daarin ook gelijk kregen met de drie punten, want het zal de inzet voor de komende duels (en ons kijkplezier) wellicht niet ten goede komen. Bogers zou naar verluid zeer ontstemd geweest zijn met het optreden van de ploeg vorige week, maar je krijgt niet bepaald de indruk dat de ploeg daar echt wakker van ligt.

Conclusie
Het voetbal was wederom niet geweldig, maar qua resultaat is het een topweekend. Dus we gaan goedgemutst de kroeg in. Het is een herstelseizoen, dus resultaat telt aan het eind van de dag. Op naar de eerste periodetitel!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.