NEC doet plicht in beker

Een thuiswedstrijd tegen Achilles ’29 in de beker was op voorhand een goede loting. Met alle respect voor de tegenstander, een club uit de tweede divisie moet je thuis kunnen hebben. En toch schaal je Achilles ’29 door het Jupiler league verleden vooraf toch net effe wat hoger in dan Hoek, Lienden of Rijnsburgse boys. Dat hoger inschalen bleek achteraf onterecht te zijn geweest, want zelfs met 10 man en met veelal reservespelers was NEC heer en meester in de Goffert. Niet vreemd natuurlijk, want in Groesbeek hebben ze het door de financiële ellende (mede dankzij meneer Derks) natuurlijk niet makkelijk en hebben ze veel aan kwaliteit ingeleverd.

Tegen deze achtergrond kun je NEC misschien nog wel verwijten dat er niet wat meer goals in zijn gevlogen. Maar NEC had een geldig excuus, want we hadden ook nog scheidsrechter Higler en die had niet echt zijn dag. Wat was deze man slecht. Hij gaf geel aan Alberto, maar hij werd (terecht) gecorrigeerd door de videoref. Vervolgens maakte Achilles een aantal pittige overtredingen die regelmatig onbestraft bleven. Niet alleen door geen vrije trap te geven, maar ook overtredingen die geel waard waren, werden niet met geel bestraft. En als de NEC spelers daar wat van zeiden dan wilde meneer Higler laten zien dat hij het mannetje was en gaf hij wel geel, zoals aan Langil, die overigens een hele behoorlijke wedstrijd speelde. In de tweede helft gaf Higler een penalty aan NEC en geel voor de speler van Achilles, waar rood op z’n plaats was geweest. Het was immers een snoeiharde overtreding van achteren. Maar ja met het verhaal van dubbel straffen (en rood en penalty) kun je misschien nog leven met geel. Maar ook nu werd hij weer gecorrigeerd door de videoref omdat de overtreding er net buiten was. Wat meneer vervolgens even vergat was om de speler van Achilles rood te geven, want daar had hij wel recht op. Maar die scherpte zat er vandaag niet bij hem in. De rest van de wedstrijd wist hij het echt niet meer en leek hij bij ieder beetje twijfel even te willen wachten op de videoref. Bang om nog een fout te maken. Toegegeven, de kans daarop was erg groot.  

De goals van Groeneveld (net geen buitenspel), Kadioglu (intikker na vrije trap) en Rayhi (een mooie lob) waren prima en meer dan terecht. Achilles kwam in de tweede helft wel een paar keer voor de goal van Smits, maar die keepte op de lijn niet slecht. Op basis van het aantal kansjes was een goal voor de Groesbekers misschien wel terecht geweest, maar meer ook echt niet.

Uitslag
3-0, terecht, degelijk, maar niet sprankelend.

Toeschouwers
Er schijnen 5115 toeschouwers te zijn geweest, maar we bekijken de beelden van de videoref nog even terug om te kijken of dat aantal wel echt klopt.

Scheids
Al genoeg over gezegd. Wat een drama die man.

Hoogtepunten
-We zijn door in de beker!

-Langil, Sturing en Breinburg speelden een prima pot.
-Het was een wedstrijd zonder stress en dat is ook wel eens fijn.
-Dankzij Higler hadden we op de tribune genoeg te bespreken.
-Toch drie keer kunnen juichen.
-Mooie lob van Rayhi.
-Het was met 16 graden niet koud, prima temperatuurtje voor een bekerpotje.

Dieptepunten
-De videoref en de arbitrage met stip op één.
-De actie van Alberto, waardoor NEC met 10 man verder moest.
-De rest van de invalbeurt van Rayhi.
-Te weinig doelpunten.
-Slechts 1 loket open bij de catering onder de Goffertribune betekende 10 minuten wachten op een bak koffie.
-De tussenstanden waren niet te lezen op het scherm.
-18.30 op een doordeweekse avond is echt gewoon een enorme ruk tijd!

Tactiek
Bogers dacht laat ik alle bankzitters maar eens opstellen en alleen de creatieve spelers Groeneveld en Kadioglu mee laten doen. Ondanks dat ik persoonlijk niet zo’n fan ben van dat compleet omgooien, pakte het toch goed uit, gewoon omdat het krachtverschil te groot was.

Inzet
Er werd hard gewerkt, daar viel niets over te zeggen, maar als je kritisch bent, had er meer ingezeten.

Conclusie
We zijn door dus “who cares”? Nu weer hopen op een thuiswedstrijd die te doen is. Wel graag rond een uur of acht aub.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.