De week van…het kleine nieuws

Na de overwinning op Roda JC is de stemming inmiddels zo positief, dat een goed resultaat tegen Feyenoord binnen handbereik lijkt te liggen (een gelijkspel is leuk maar waarom niet meteen een overwinning, Europe here we come). Ach, NEC is de verrassing van het seizoen aan het worden, dus waarom niet?

Opvallend vergevingsgezind werd er gereageerd op de gele kaart die Gregor Breinbrug afgelopen zondag pakte. “Onze aanvoerder”, zoals stadionspeaker Gerry na de benutte penalties benadrukte, gedroeg zich uiterst onprofessioneel en geheel niet als een aanvoerder door na de tweede penalty zijn shirt te uit trekken voor het tonen van een infantiele boodschap.

Wat als Breinburg even later door een ongelukkige sliding zijn tweede gele kaart had gepakt en we de overwinning hadden verspeeld?

Gelukkig is Breinburg dan wel weer zo professioneel dat hij zich na de afgeketste overgang naar LA Galaxy al weer helemaal kan richten op NEC en een sterke wedstrijd speelde. Met dank aan God.

Gisteren publiceerde NEC het jaarverslag over het seizoen 2015-2016 op de clubsite. De belangrijkste cijfers waren eerder al bekend gemaakt.

In de toelichting staat dat de transferresultaten de komende jaren essentieel blijven voor de exploitatie van NEC. Dat ziet er met jongens als Kadioglu en Grot in de gelederen natuurlijk best goed uit, maar een dergelijke afhankelijkheid blijft drijfzand. Verder is het eigen vermogen onveranderd € 3,5 miljoen negatief en was er de exploitatiebijdrage van € 1,3 miljoen van een investeerder. Het mag financieel beter gaan met NEC, voor een polonaise is het te vroeg en dat begrijpen ze bij NEC natuurlijk ook wel.

De directie verwacht verder dat nog dit boekjaar, dus voor 1 juli aanstaande, duidelijk wordt of en in welke vorm de verkoop van het stadion aan NEC mogelijk gemaakt kan worden.

Ook deze week een stuk in De Gelderlander over Remco ten Hoopen, de onbekende assistent-trainer waarover ook DTH al eens een stuk schreef. We weten nu wel zo’n beetje wie hij is en hoe hij aan zijn baan gekomen is maar het blijft natuurlijk raar dat NEC zelf nooit iets over Ten Hoopen heeft gemeld.

Het lukte De Kruijff verder nog om Sam Lundholm aan Randers FC te verhuren. Met Joshua Smits en Stefan Mauk lijkt  dit niet meer te lukken.

Smits is nu 24 jaar en wil natuurlijk spelen. Hij kan hoop putten uit het verloop van de carrière van Dennis Gentenaar. Die kreeg pas op zijn 25e een basisplaats bij NEC en kwam uiteindelijk zelfs bij Borussia Dortmund terecht. Gelukkig is ook voor Smits dus alles nog mogelijk.

Tot slot nog even aandacht voor de actie die Christian van Biezen en de HKN voor het zieke 12-jarige jongetje Noa organiseren. Een kledingverkoop in supportershome De Schup moet geld opleveren voor Dolfijntherapie voor Noa op Curaçao. De verkoop is op 11 en 12 februari. Meer informatie over Noa kun je lezen op noa4life.nl.

Wichard

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.