NEC kansloos tegen ingetogen lijstaanvoerder

NEC moest vandaag op bezoek bij de huidige nummer 1 van de ranglijst: Feyenoord. De Rotterdammers hadden een midweeks bekerduel in de benen dus dan hoop je dat er toch wat vermoeidheid in de ploeg zit. Hyballa hoopte daar duidelijk ook op; waar sommigen verwacht hadden dat we ons zouden ingraven na fikse nederlangen tegen Ajax en PSV eerder dit seizoen, daar was de beginopstelling van NEC nog rdelijk aanvallend. De iets meer defensief ingestelde Bikel kwam er weliswaar in voor Von Haacke, maar verder traden wij gewoon aan met Kadioglu, Grot, Rayhi en Larsson.


Binnen een paar minuten grepen we via Rayhi zelfs bijna brutaal de voorsprong, maar zijn inzet smoorde op ex-NEC doelman Brad Jones. Daarna nam Feyenoord langzaam de regie in handen, al bleef NEC lange tijd redelijk op de been. Toch was het na een half uur voetbal raak voor de thuisploeg. Berghuis dook bij een voorzet van Elia vrij op rond de zestien en mocht onbedreigd inschieten voor de 1-0. Eevn was er nog de hoop dat we met die stand konden gaan rusten om vervolgens in de tweede helft te loeren op de gelijkmaker. Helaas vond Feyenoord vlak voor rust nogmaals het NEC doel. Elia schoot uit de draai binnen. En dus was er plots een flink gat te dichten voor onze jongens.

Helaas konden we ook in de tweede helft geen vuist maken. NEC wist geen moment aanspraak te maken op een aansluitingstreffer. En omdat Feyenoord wat vermoeid oogde gebeurde er in de tweede helft lange tijd weinig. Hyballa bracht in het laatste kwartier Messaoud, Mayi en Awoniyi in het veld om nog iets te forceren. Awoniyi was nog het dichtste bij een treffer maar hij faalde oog in oog met Jones, nadat NEC op dat moment al op 3-0 achterstand gezet was door een goal van Jorgensen. Even later viel de 4-0 ietweat geflatteerd ook nog en mocht NEC weer met een kater de bus in.

Uitslag
4-0 dus. Wederom een flinke zeperd tegen een topploeg, al waren de laatste twee goals niet nodig geweest en vooral een gevolg van de tandeloze pogingen van onze ploeg om aansluiting te vinden.

Toeschouwers
Een volle Kuip is altijd een indrukwekkend gezicht, iets wat bij onze relatief jonge ploeg blijkbaar toch een intimiderende werking heeft. NEC oogde mat, terwijl het toch echt Feyenoord was dat nog een wedstrijd in de benen had.

Scheids
Pol van Boekel is blijkbar een zelfverklaard Feyenoord fan, maar daar had NEC vandaag in elk geval geen nadeel van. Twee gele prenten voor de Roterdammers en eentje voor Dyrestam.

Hoogtepunten
Hmmmm. Nee.

Dieptepunten
Weer een dikke nederlaag, terwijl het lange tijd toch redelijk mee leek te gaan vallen. Ook viel Larsson onder toeziend oog van zijn pa nogal tegen vandaag. Het blijft frustrerend dat NEC nooit een keer in staat is om tegen topploegen even een extra stapje te doen, zeker als die ploeg een drukkere agenda heeft.

Tactiek
NEC probeerde bij vlagen te voetballen maar was simpelweg een maatje te klein zelfs voor een lijstaanvoerder op halve kracht. Dat is geen schande, maar het frustreert wel. Afgezien van de openingsfase leek onze ploeg er geen moment echt in te geloven.

Inzet
Een beetje mat vandaag. Je zou bijna denken dat het NEC was dat doordeweeks nog gebekerd had.

Conclusie
Verliezen van dit Feyenoord is uiteraard geen schande al blijft de manier waarop wederom een beetje schlemielig. Snel vergeten en op naar de volgende wedstrijd maar, want dat is een belangrijke (de Eagles). Win je die, dan kun je dit seizoen eigenlijk verder rustig uitspelen.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.