DTH Awards 2015-2016: Het Mooiste Hokkie

De eerste stemronde van de DTH Awards is voor “Het Mooiste Hokkie”

(De speler met het fraaiste doelpunt van dit seizoen)

 

We trappen deze Awards ronde af met het Mooiste Hokkie. Er waren dit seizoen niet zo veel doelpunten om uit te kiezen als vorig seizoen, maar toch was er nog genoeg te smullen om er een viertal fijne goals uit te lichten.

 

De genomineerden zijn:

 

Anthony Limbombe, NEC-vitesse (1-0)
Uiteraard mocht deze goal niet ontbreken in de lijst. Niet alleen is het een doelpunt tegen de grote rivaal, maar bovendien is het ook nog eens een wonderschoon doelpunt op zich. Het begint eigenlijk bij Breinburg, die op slag van rust een schitterende dieptepass verstuurt op Limbombe. Limbombe plukt de bal uit de lucht en controleert het leer meteen met de wreef en het bovenbeen, waarna hij vol uithaalt en keeper Room verschalkt in de korte hoek. Je kunt de goal nog eens rustig bekijken via deze link, vanaf 3:25.

Dario Dumić, NEC-vitesse (2-0)
Wellicht niet zo esthetisch plezierend als de vorige treffer, maar misschien wel veel belangrijker. De 2-0 door Dumić viel namelijk in een cruciale fase van de wedstrijd en zou uiteindelijk ook de winnende treffer blijken. Het was tevens de eerste goal voor Dumić voor NEC; hopelijk smaakt het naar meer! Zoals hier (5:21) te zien was het een beetje een klutsdoelpunt, maar dat maakt het niet minder smakelijk. De vitesse keeper weet in eerste instantie de bal nog weg te boksen voor de instormende Golla, maar Dumić is alert en rost de bal laag over de grond binnen.

Anthony Limbombe, NEC-PEC Zwolle (2-2)
Limbombe is een grillige speler, maar als hij iets kan dan is het wel fraaie doelpunten scoren. Naast de fraaie treffer tegen vitesse herinnerden wij ons nog een wonderschone treffer thuis tegen PEC. Het toont de veelzijdigheid van Limbombe. Niet alleen is hij een gewiekste afmaker, maar ook van afstand is hij levensgevaarlijk. Deze lob zou de gelijkmaker betekenen in een lastige wedstrijd waarin NEC zich na een zeer matige eerste helft knap terugvocht. Limbombe kapt naar zijn rechtvoet en haalt vanaf de punt van de zestien meter box uit, waarna de bal met een fraaie boog over de keeper heen de kruising in zeilt. Veel fraaier zie je ze niet vaak op de Nederlandse velden.

Christian Santos, NEC-ADO Den Haag (2-1)
Uiteraard kan de topscorer van NEC niet ontbreken in dit lijstje. Tegen Heracles scoorde hij een paar weken terug nog met een halve omhaal, maar uiteraard verbleekt die goal bij de fraaie ‘bicycle kick’ tegen ADO in oktober. Na een combinatie met Foor ziet Santos de bal met een boog achter zich vallen. Hij aarzelt geen moment, draait zich met de rug naar het doel en zwiept zijn linkerbeen de lucht in. Saillant detail: hij hoeft niet eens te kijken of de bal in het net verdwijnt, zo zeker is hij van zijn zaak. Daaraan herken je de echte spits. El Fenómeno!

 

Je kunt hieronder je stem uitbrengen op een van deze vier doelpunten.

 

Sorry, er zijn geen polls op dit moment.
Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.