DTH Awards 2015-2016: De Gouden Kennel

De tweede stemronde van de DTH Awards is voor “De Gouden Kennel”

(De prijs voor die persoon/groep/organisatie die iets goeds voor NEC gedaan heeft)

 
 

De genomineerden zijn:

 

Balkenshirt groep
Bijna niets verdeelt de meningen van de hedendaagse NEC supporter zo veel als het balkenshirt. Aan het begin van het nieuwe millennium verdween dit ongetwijfeld meest iconische shirt dat NEC ooit gedragen heeft stilletjes van het toneel. Dat shirt, met de overal direct herkenbare groene balk met zwarte rand over de borst, bleef sindsdien slechts in de herinnering van vele supporters en de incidentele stoffige ladenkast bewaard. Totdat er enige tijd terug een daadkrachtige groep opstond die een lobby startte om het balkenshirt in volle glorie te doen herrijzen. Vele prominente NEC’ers, oud-spelers en supporters schaarden zich achter dit initiatief. Ook DTH heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat wij het balkenshirt graag zouden zien terugkeren in de Goffert.
De actieve lobby met ondermeer Danny Hoekman als ambassadeur leidde uiteindelijk tot een stemming onder de seizoenskaarthouders om te zien of er inderdaad voldoende interesse was in een terugkeer van het balkenshirt. Tot onze, en veler anderen, vreugde stemden de seizoenskaarthouders met een kleine meerderheid voor. Dit betekent dus dat het roemruchte balkenshirt volgend seizoen officieel haar herintrede doet in de Goffert na ruim 15 jaar afwezigheid. En als het aan ons ligt mag het ook blijven tot het einde der tijden. Met dank aan de balkenshirt groep!

De HKN
Ze mogen zichzelf dan de Harde Kern noemen, ergens diep in die kern zit er toch een zacht plekje. Een zacht plekje dat geraakt werd door de elf-jarige Youri Mom uit Malden. Youri, lijdend aan een uiterst zeldzame vorm van botkanker, maakte een diepe indruk op iedereen door zijn kracht en strijdbaarheid. Zo ook op de HKN, die het fantastische werk van de ‘Kanjer met lef’ resoluut omarmden en zich sindsdien vol inzetten om geld in te zamelen voor het RadboudUMC Amalia kinderziekenhuis. Een prachtig initiatief dat hopelijk kan bijdragen aan dingen als het inrichten van een kindvriendelijke traumakamer in de afdeling Spoedeisende Hulp. Youri mag het helaas allemaal niet meer meemaken; vorige maand verloor hij zijn oneerlijke strijd tegen deze vreselijke ziekte. Maar de HKN vecht namens Youri verder. We hopen van harte dat iedereen de HKN ondersteunt in deze strijd voor het goede doel.

De Supportersvereniging
Vorig seizoen werd, naast de fantastische sportieve successen en een promotie, ook gekenmerkt door een belangrijke koerswijziging binnen de SV. De communicatie met de achterban is aanzienlijk verbeterd en de belangen van de eigen supporters staan echt weer bovenaan het lijstje kerntaken. De SV spreekt zich duidelijk uit voor de rechten van de eigen supporters en stelt het landelijke supportersbeleid en optredens van de gemeente en politie richting onze fans waar nodig aan de kaak. Een zeer goede ontwikkeling, die en passant ook nog een tastbaar resultaat opleverde. In januari werd namelijk het splinternieuwe supportershome gepresenteerd: de Schup. Een echt Nimweegse naam doordrenkt met lokale historie en een plek voor echt Nimweegs gezellig borrelen. Uiteraard ook een bedankje aan de andere partners zoals YveY die het supportershome mogelijk maakten. Zien we in deze nieuwe kennel eersdaags wellicht een Gouden Kennel verschijnen? Hulde aan de SV, ga zo door!

Je kunt hieronder je stem uitbrengen op een van deze drie groepen.

 

Sorry, er zijn geen polls op dit moment.
Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.