Juicht ende jubelt, het is weer tijd voor de DTH Awards!

In heel Nijmegen en omstreken werd er de afgelopen weken verwilderd gestaard naar de monitor of de smartphone. Zweetdruppels begonnen al te parelen op gefronste voorhoofden. Een zenuwachtige blik op de kalender werd hier en daar zelfs geworpen. Ja, nagels zagen zich zowaar gekloven tot op de riem. Nog maar een paar weken tot het eind van het seizoen. Waar blijven ze nou? Wat is er aan de hand?!

Wees gerust, oh trouwe NEC sympathisanten. We zijn ze niet vergeten. Zie hier: de DTH Awards zijn weer in het land! Voor deze prijzen der prijzen geen stoomboten, privé vliegtuigen of gouden koetsen om triomfantelijk hun intrede te doen. Neen, slechts rechtgeaarde inspiratie en het doorhakken van knopen staan tussen jullie doorslaggevende stem en de uitreiking van deze zeer gewilde kleinoden.

En daarmee is meteen ook het struikelblok genoemd. Het was dit jaar namelijk toch wel even ploeteren op de DTH burelen met de nominaties. Na een schitterende seizoensstart kwam er rond de jaarwisseling immers een beetje de klad in bij ons geliefde NEC. Niet zo zeer sportief, maar vooral qua randzaken. Negatieve publiciteit volgde op negatieve publiciteit. Kandidaten die tot op dat moment zekerheidjes voor een nominatie leken, moesten opnieuw onder de loep genomen worden. Tweespalt overheerste in de DTH rangen. Hier en daar werd zelfs een diepe zucht geslaakt. Hoe glorieus het van buitenaf ook moge lijken, het leven van een DTH medewerker is geen makkie.

Desalniettemin werd er volhard en zullen wij in de aankomende weken de volgende Awards aan jullie presenteren om op te stemmen:

Het Mooiste Hokkie voor de maker van het mooiste doelpunt van dit seizoen;
De Gouden Kennel voor die personen of groepen die iets goeds hebben gedaan voor de supporters van NEC;
De Beste Baasje bokaal voor het beste bestuurslid, medewerker, of lid van de technische staf;
De Roestige Drol voor die personen of groepen die zich dit jaar van hun slechtste of vervelendste kant hebben laten zien, als stimulans om volgend jaar beter voor de dag te komen;
De Kwispel Prijs voor de mooiste NEC-gerelateerde herinnering van het afgelopen seizoen;
De Gouden Puppy voor de beste of meest talentvolle NEC’er onder de 23 jaar;
De Gouden Hond, de prijs voor de beste speler van het seizoen 2015/16.

Zoals elk jaar willen wij jullie allen vragen om weer in groten getale te stemmen op jullie favourite kandidaat in deze zeven categoriën. En vraag alsjeblieft iedereen die je kent die NEC een warm hart toedraagt om hetzelfde te doen. Want de hele essentie van de DTH Awards staat en valt met jullie inbreng. Zonder jullie ondersteuning zijn de Awards lege, betekenisloze schaaltjes. Maar met jullie hulp worden het ieder jaar weer de meest felbegeerde prijzen voor alles en iedereen die met NEC verbonden is. Dit zijn immers geen complimentjes van tv analisten, geen eindejaars bonussen van bobo’s en bestuurders. Nee, dit zijn prijzen van jullie. Van ons. Van alle trouwe honden, al die mensen die NEC voor altijd een plekje in hun hart hebben gegeven.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.