De week van… Nijmegen leeft, Rotterdam beeft

De laatste wedstrijd voor de winterstop werd door Feyenoord nog afgedaan als een slechte pot tegen een kwalitatief mindere ploeg die het toch prima heeft gedaan. Het lag toch vooral aan Feyenoord zelf dat onder de maat was. Nu zullen ze daar in Rotterdam zuid toch net even wat anders naar gaan kijken. Want hoe groot is dat kwaliteitsverschil op dit moment eigenlijk? De eerste maand van 2016 zit er bijna op en NEC blijkt toch de meest directe concurrent te zijn van Feyenoord op slechts 2 hele punten. En hoewel NEC stiekem toch wat minder aanvallend en sprankelend voetbal laat zien dan voor de winterstop, zijn de resultaten ijzersterk.

Al weken hebben we het in “de week van” over transfers en transfergeruchten en ook deze keer zal dat niet anders zijn. Meest opmerkelijke verhaal was toch wel het verhaal van Rens van Eijden dat hij niet door de keuring zou zijn gekomen in Moskou, vanwege problemen met het zicht. Nadat begin deze week het nieuws naar buiten kwam ontplofte alle social media, maar tot vandaag was alles weer rustig. Volgens wat geruchten zou Rens zijn ogen hebben laten laseren en zou dat moeten leiden tot de gewenste goedkeuring. Hoe dan ook, het blijft vooralsnog allemaal nog erg uuh wazig.

Erg moe wordt ik van spelers die al naar de deur rennen als er een auto met buitenlands kenteken de staat in komt rijden. Het lijkt alsof ook de koffers al ingepakt zijn. Natuurlijk zijn ze allemaal alleen maar bezig met NEC en ligt daar de focus. Maar ondertussen wel overal op happen en gelimiteerde transfersommen naar buiten brengen. Je hoopt toch op iets meer binding, maar dat is in deze tijden blijkbaar een utopie. Granada wil Limbombe en omgekeerd, maar ook dat lijkt alweer te zijn afgeketst. Celtic en mogelijk Feyenoord willen Santos. Dat laatste zou natuurlijk bizar zijn, want je verkoopt geen spelers aan je directe concurrent! (sorry ik kon het niet laten).

Ondertussen lijken de nieuwe aanwinsten Jones en Dumic zich ook moeiteloos aan te passen in het team. Jones is zelfs aanvoerder (ook dat is best bizar natuurlijk voor een speler zonder één speelminuut bij de club). De eerste indruk van beide heren is in ieder geval positief.

Komend weekend een wedstrijd tegen AZ, dat steeds beter lijkt te gaan spelen. Lastig potje dus. Wel mooi dat Ali nog steeds vol lof praat in de media over onze club. Ze bestaan dus wel spelers die iets met onze club hebben. Voor het eerst sinds tijden wordt de aftrap niet door de prins van Knotsenburg gedaan. Hoe vaak hebben we niet naar prinsen moeten kijken die nauwelijks iets met NEC en voetbal hadden en nu, nu we een echte NEC-er als prins hebben in de stad en ook nog één in Mook, dan staat er opeens geen prins op het veld. Volgens statistieken zou NEC een grotere kans op een nederlaag hebben als de prins de aftrap zou doen. Dit seizoen heeft onze club schijt aan alle statistieken dus het zou juist wél moeten gebeuren zou je haast gaan denken. Wie niks om carnaval geeft zal denken het zal wel, maar voor de carnavallers onder ons, is het toch wel vreemd dat uitgerekend met twee NEC prinsen in het midden er een einde komt aan deze traditie. Dit keer zal de prins  op het veld gaan staan om de opstelling van het team bekend te maken. Als hij maar niet verwacht dat we na iedere spelersnaam alaaf gaan roepen. Voor de polonaise kunnen wij supporters hopelijk zorgen als ook AZ aan de zegekar gebonden is. Het begint bijna normaal te worden… bijna… En de laatste wedstrijd is Feyenoord-NEC toch?

 

Bleum

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.