DTH rapport: Twente thuis

We degraderen, we promoveren en we staan nu 4e. Onze tegenstander heeft een megalomaan stadion kunnen bouwen op basis van een landskampioenschap en Europees voetbal ook niet eens lang geleden, maar nu strijden ze tegen degradatie. De Nederlandse voetbalwereld staat op zijn kop. Maar wij staan bovenaan. Helemaal prima. Ook deze wedstrijd was het soms echt genieten van ons NEC. En zo zwijmelen we weer raak in dit rapport.

Brad Jones 8 3x keepen, 3x de 0. Geweldig. Maakte cruciale reddingen toen het nog 0-0 stond. Pakt met deze wedstrijd de hoogste rating van het seizoen als het gaat om keepers.
Todd Kane 7 De lijn gaat nog steeds omhoog!
Wojciech Golla 6,5 Had kunnen scoren. Verdedigend in orde. Alweer.
Dario Dumic 6,5 Goede vervanger voor Van Eijden. Net als Jones weet ook hij weet nog niet hoe het voelt om een tegendoelpunt te ontvangen. Houden zo.
Lucas Woudenberg 6 Maar een 6, ja. Maar nee, we hoeven ons geen zorgen te maken.
Gregor Breinburg 7 De olie van de motor, het cement tussen de bakstenen,  de spuug op de vinger, de labello op de lippen, het glijmiddel op de… Nou ja, jullie begrijpen het wel.
Janio Bikel 6 Lastig om in een oneliner iets te zeggen over Bikel. Speelde eigenlijk een hele vreemde wedstrijd.
Navarone Foor 7,5 Wat een zelfvertrouwen! Ik droom wel eens van de wedstrijd en dan droom ik eigenlijk vooral zijn momenten. Deze keer zullen het de Zidane-moves zijn en die hele geile assist, die de 1-0 inleidde .
Marcel Appiah 6 Kon aanvallend helaas niet zo veel bijdragen. Maar laat Kane bijvoorbeeld beter tot zijn recht komen.
Christian Santos 7 Legde er weer eentje in. Liet zich ook deze wedstrijd wat meer zakken: hij zette veel aanvallen op, maar hij kan die aanvallen er niet zelf inleggen. Hij probeert dat wel. Sympathiek.
Anthony Limbombe 7,5 De meningen binnen DTH zijn nogal verdeeld over hem. Hij brak in ieder geval de wedstrijd open en liet regelmatig zijn hielen aan zijn tegenstander zien. Begint steeds beter op dreef te raken. Hoe ver reikt zijn talent? Speelde ook met erg veel zelfvertrouwen.
Ernest Faber 7 NEC domineerde, maar desondanks had het zomaar anders kunnen lopen. Tactisch was het eigenlijk prima in orde. Het team liet de beste spelers (Limbombe, Foor) excelleren.  NEC staat nu 4e. Wat een ongekende luxe.
Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.