De week van…de verwarring **UPDATE**

De kansloze partij tegen PSV heeft veel mensen toch wat verward achtergelaten. Aan de ene kant klopte de tactiek niet, ons centrale verdedigingsduo maakte opeens grote fouten en trainer Hyballa gedroeg zich na de wedstrijd best een beetje vreemd. Maar we zagen ook dat NEC een paar goede spelers heeft lopen, bij vlagen goed combineerde en dat het enthousiasme van de trainer leidt tot een betere sfeer op de tribunes. De wedstrijd tegen PSV maakte ons wanhopig en gaf hoop tegelijk. Daarom is het mooi dat we weer gaan voetballen. De wedstrijd tegen Sparta kan helpen om te zien waar we nou eigenlijk staan met dit elftal en deze trainer.

Ja, die trainer, wat is dat nou eigenlijk voor een vogel. Het is een aparte, maar is het ook een goede trainer? Hij is heel gedreven maar heeft hij zijn emoties voldoende onder controle om een goede coach te zijn? Hij is misschien een super motivator, maar is het ook een goede tacticus? Wat heeft hij geleerd van de zeperd tegen PSV? En hoe ver gaan de spelers mee in een manier van ’team builden’ die wat geforceerd en opgedrongen lijkt? Bij Alemannia Aachen, bijvoorbeeld, was volgens Technisch Directeur Erik Meijer de verstandhouding tussen trainer en spelers niet meer optimaal en werd Hyballa vroeg in zijn tweede seizoen ontslagen. Hij had het daar in zijn eerste seizoen, met een heel jonge ploeg, overigens prima gedaan.

Hyballa, dat is amusement, dat is ‘gefundenes Fressen’ voor de media, dat is passie. En Hyballa is ongetwijfeld ook een vakman, die zijn vak serieuzer neemt dan menig collega, die hopelijk weet waar hij mee bezig is. Het is verwarrend en het is spannend.

En dan begint hij ook nog met besloten trainingen…

Verwarring is er ook over de staat waarin onze club verkeert. Je kunt benadrukken dat het financieel eindelijk beter lijkt te gaan. Er werd volop verdiend aan transfers, het financieel beleid lijkt voorzichtig en verstandig. Als NEC uit Categorie 1 komt, en dat zit er naar het schijnt aan te komen, dan kan er misschien weer voorzichtig aan opbouw worden gedaan.

Je kunt ook zeggen dat het in de leiding van de club nooit rustig is, dat met Danny Hoekman de zoveelste clubman is afgeserveerd, dat verschillende stromingen binnen de club moeilijk met elkaar samen werken, dat er na jaren proberen nog steeds geen deal is gemaakt over het stadion. En wat denk je van de communicatie rond het opzeggen van het contract door Futuralis op 8 augustus jl. In plaats van een persbericht van de club moeten we dit horen via een interview door Omroep Gelderland met Roderik van Kerkhof. Bizar. Het is te begrijpen dat je dit pas na de zomerse transferperiode bekend maakt. Maar hoe kun je de regie hierover uit handen geven?

Verwarrend allemaal. Maar saai? Nee, saai is het niet en dadelijk gaan we gewoon weer met veel interesse en vol goede moed kijken hoe onze diamantjes het Sparta van Alex Pastoor over de knie gaan leggen. Veel plezier!

**UPDATE**

Dan heb je net het bovenstaande geschreven en dan blijkt een groepje supporters met dreigende teksten de aanval te hebben geopend op Bart van Ingen. Het is duidelijk dat ook zij in grote verwarring verkeren. Van Ingen heeft de afgelopen jaren hard gewerkt voor onze club. Voor zover ik weet stond (en staat) het belang van NEC hierbij altijd voorop. Hij heeft fouten gemaakt en hij heeft successen behaald. De manier waarop Van Ingen nu is benaderd, is beneden alle peil.

Wichard

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.