De nummer 4 van Nederland!

Er zijn slechtere momenten om als DTH medewerker een wedstrijdverslag te mogen schrijven. Goed, het tijdstip van de wedstrijd was klootte, het weer was ook niet best maar om na 20 wedstrijden met 34 punten op de vierde plek te staan (en ook nog eens de nummer 1 van Gelderland!) geeft reden om met de borst vooruit op donderdagochtend weer fris naar het werk te gaan.

Uitslag
2-0. Alweer een thuisoverwinning! NEC begon de eerste helft sterk maar wist dit niet om te zetten in een voorsprong. Na de rust werden de Tukkers sterker en kregen enkele goede kansen die door goed keeperswerk van Jones het net uiteindelijk niet wisten te vinden. Ondanks dat we steeds verder onder druk kwamen te staan was het Limbombe die na een prachtige steekpass van Foor de bal met een schitterende boogbal over keeper Marsman in het net wist te schieten! Twente probeerde nog wel iets te forceren maar 3 minuten voor tijd bracht Santos (wie anders?) de stand na een mooie solo op 2-0.

Toeschouwers
Ondanks het waardeloze aanvangstijdstip van 18:30 uur waren er toch 10.958 toeschouwers in de Goffert. Ongeveer 200 Tukkers hadden de reis vanuit Enschede naar Nijmegen gemaakt, waarvoor hulde!

Hoogtepunt
– Alweer gewonnen
– De schitterende goals van Santos en Limbombe
– We hebben met Jones weer een topkeeper op goal staan
– Het was maar een paar minuutjes maar clubheld Leiwa kwam weer even binnen de lijnen als extra slot op de deur voor de laatste minuten
– We zijn weer de nummer 1 van Gelderland!

Dieptepunt
Het weer. Maarja, de overwinning en een blik op de ranglijst maakt veel goed. Ohja, de gele kaart van Kane was wel vervelend aagezien hij AZ-thuis mist vanwege een schorsing.

Overigens bereikte ons wel het bericht (gerucht) dat er problemen zouden zijn rondom de medische keuring van Rens van Eijden in Rusland. Ondanks dat Rens een topper is moeten we er toch niet aan denken dat we een transfersom van enkele tonnen mis gaan lopen, het salaris dat met het vertrek van Rens vrij zou komen en de 2 vervangers die inmiddels al zijn aangetrokken. Een doemscenario waar we liever niet aan willen denken. Hopelijk is het allemaal storm in een glas water en krijgt Rens alsnog zijn transfer en binnenkort een mooi  afscheid in De Goffert wat hij na al die jaren heeft verdiend!

Tactiek
De eerste helft stond NEC goed, maar in de tweede helft vielen er regelmatig gaatjes achterin. Gelukkig wist Jones enkele keren goed op te treden waardoor we na de winterstop nog geen tegengoal hebben geïncasseerd. Appiah op de rechtsbuiten positie blijft geen ideale oplossing en met een mogelijk vertrek van Limbombe en Santos heeft Faber hier nog een flinke uitdaging aan om de voorhoede op niveau te houden.

Inzet
Goed was het allemaal niet, maar met de strijdlust op het spekgladde veld was niets op aan te merken.

Conclusie
De 34 punten zijn nu al binnen waardoor het degradatiespook voorlopig uit De Goffert blijft. Het was geen makkelijke overwinning maar wie een blik op de ranglijst werpt zal zich een trotse supporter voelen. Aanstaande zaterdag staat er weer een mooie pot op het programma als de club van ‘Ali’ op bezoek komt in De Goffert. Wij hebben er in ieder geval weer zeer in. Tot zaterdag!