DTH rapport: Groningen uit

Stel je wordt gegijzeld. Pistool tegen het hoofd. Vraag niet waarom, de crimineel vraagt je een willekeurige voetbalwedstrijd goed te voorspellen op het toto-formulier. Alleen zo kun je je leven redden. Van alle wedstrijden van dit weekend in Europa valt je lot op Groningen – NEC. Jij begint te lachen. Niet zo raar, natuurlijk: dat wordt geheid een 3-tje. En ja hoor, het werd gewoon een gelijkspel. Wel even een bedankje (ahum) naar Anthony.

Brad Jones 6 Hield makkelijk de 0, maar de uittrappen waren niet altijd even goed.
Todd Kane 6,5 Trok de lijn van vorige week door, maar het laatste kwartier kreeg hij het toch lastig.
Wojciech Golla 7 Eindelijk weer degelijk.
Dario Dumic 7 Een debuut dat vertrouwen geeft. Naarmate de wedstrijd vorderde durfde hij steeds meer in te schuiven. Had zelfs een schot op goal.
Lucas Woudenberg 6,5 Niks van gezien, maar van zijn tegenstander ook niet. Ondanks zijn kalme vertoning staat de linkerkant van NEC als een huis.
Gregor Breinburg 6,5 Is beter op een goed veld.
Janio Bikel 6,5 Lekkere wedstrijd. Mooi schot van ver op de paal.
Navarone Foor 6,5 Een beetje een momentenvoetballer deze wedstrijd. Produceerde een technisch perfecte lob van 20 meter in de kruising, maar de keeper pakte ‘m. Jammer.
Marcel Appiah 6 Moest een beetje zoeken. Niet gek, vorige weekstond hij centraal achterin, deze wedstrijd stond hij rechtsvoor. Weer niet eens zo heel onverdienstelijk. Gek genoeg de beste optie op deze plek.
Christian Santos 6 Voetbalde goed mee, maar was niet gevaarlijk voor de goal.
Anthony Limbombe 6,5 Aanvallend wederom veruit de dreigendste, maar och-och-och, die bal op de penaltystip in de laatste minuut. Wat zal hij slecht geslapen hebben.
Ernest Faber 7 Legde een tactisch concept op de mat dat Groningen totaal onschadelijk maakte. NEC had deze wedstrijd moeten winnen.
Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.