Record!

Uitslag
FC Den Bosch – NEC 1-3.

Omdat er kennelijk ook minder zoete Bossche Bollen in Den Bosch rondlopen werd, op last van de Bossche Opperbol, de wedstrijd deze vrijdag op het onzalige tijdstip van 18.00uur gespeeld. We gaan ervan uit dat de Opperbol een weloverwogen besluit heeft genomen, maar voor de 99,9% goedwillende supporters is het bijzonder wrang. Professioneel voetbal in Nederland, het blijft soms behelpen. Hulde voor de paar honderd NEC supporters die er toch weer bij waren. Zij gaven uiting aan hun ongenoegen met een spandoek met de tekst:

“De angst regeert, hardwerkende supporter gedupeerd”

Uitvak FC Den Bosch-NEC 2014-2015

Voor NEC gaat het dit seizoen alleen nog om records. In het seizoen 1987/1988 haalde RKC, omgerekend naar het drie-punten-systeem, 96 punten in 36 wedstrijden (de Eerste Divisie kende dat jaar 19 ploegen). NEC heeft nu, na 36 wedstrijden, 98 punten. Record gebroken dus!

RKC scoorde dat seizoen 104 keer (in 36 wedstrijden dus), NEC tot nu toe 97 keer. We hebben nog twee wedstrijden om die 104 te overtreffen, maar wat RKC in 36 wedstrijden presteerde is dus niet meer haalbaar.

Nog een recordmogelijkheid: RKC werd dat seizoen kampioen met een recordvoorsprong van 26 punten op BV Veendam. Onze voorsprong op FC Eindhoven bedraagt momenteel 24 punten. Dit record is dus nog haalbaar.

Als NEC bovendien de volgende en laatste thuiswedstrijd tegen Jong Ajax winnend afsluit, heeft het alle thuiswedstrijden gewonnen. Dat moet op z’n minst de evenaring van het record zijn.

De wedstrijd dan.

Daar was niet zoveel aan. Door de blessure van Smits kende Mike Vanhamel een verdienstelijk debuut. Santos speelde weer slecht en scoorde dus (nr.22), in de 33e minuut. Ars kon niet achterblijven en scoorde ook (nr.27), in de 49e minuut. Foor rondde de wedstrijd in de 92e minuut af met zijn zesde doelpunt. In de 60e minuut had Elvis Kabashi voor FC Den Bosch wat teruggedaan.

Toeschouwers
In Stadion De Vliert waren 2.873, nog minder dan gebruikelijk (tijdstip!). Het uitvak werd bevolkt door zo’n 200 NEC’ers.

Hoogtepunten
-Ondanks het onmogelijke tijdstip stonden er zo’n 200 NEC’ers in het uitvak.
-Was het maar altijd lente.
-Nog twee wedstrijden en het seizoen in de bier league is voorbij.

Dieptepunten
-Vrijdag om 18.00uur een wedstrijd spelen. Echt waar?

Scheidsrechter
Van scheidsrechter Pol van Boekel is niets vernomen, zal dus wel goed gefloten hebben.

Tactiek
Wat moet je hier nog van zeggen. We spelen al maanden ons eigen spel. Soms moet er wat geschoven worden met de poppetjes, maar de uitvoering is steeds herkenbaar en heel effectief.

Conclusie
Al lang en breed kampioen zijn en toch gewoon je wedstrijden blijven winnen. Het is natuurlijk niet allemaal even flitsend en geweldig, maar de kwaliteit en de wil om elke wedstrijd te winnen zorgen steeds weer voor de drie punten. Een groot compliment voor de spelers en de technische staf!

Kijk voor het “Rondje om” op de Facebookpagina van onze Rene van Spamwijk.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan