DTH Awards 2014-2015: De Gouden Puppy

De zesde stemronde van de DTH Awards is voor de “Gouden Puppy”
(De meest talentvolle selectiespeler onder de 23 jaar)

 

De genomineerden zijn:


Anthony Limbombe
De 20-jarige Anthony Limbombe kwam bij het sluiten van de transfermarkt over van Racing Genk, de voormalige ploeg van Mario Been. Hoewel Supermario hem het meeste talent toedichtte van alle spelers in zijn selectie, wilde het in Belgiƫ nooit echt lukken voor Limbombe. Been moest hem zelfs ooit tijdelijk uit de selectie zetten omdat Anthony publiekelijk geklaagd had over te weinig speeltijd. Ook een verhuur aan Lierse SK zette geen zoden aan de dijk. En dus kwam Anthony het bij ons proberen, op het tweede niveau in Nederland. Een stapje terug wellicht, maar dan toch vooral als aanloop naar een fikse sprong vooruit. Limbombe overtrof namelijk alle verwachtingen. In zijn eerste seizoen voor onze club trof hij tot dusverre al veertien maal het doel en gaf bovendien ook een klein dozijn aan assists. Een indrukwekkende produktie voor een vleugelspeler. Tuurlijk, de prestaties zijn nog altijd een beetje grillig en de ene week lukt er meer dan de andere. Maar zelfs als het even niet lekker draait, weet Limbombe regelmatig toch een beslissende goal of voorzet uit de broekspijp te schudden. Bovendien is hij ook niet te beroerd om mee te verdedigen, iets waar historisch gezien menig vleugelspeler bij NEC een broertje dood aan had. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Anthony inmiddels in de belangstelling staat van diverse clubs in en buiten Nederland. Wij gaan er echter vanuit dat we hem ook volgend jaar gewoon weer in het rood-zwart-groen mogen bewonderen.

Joshua Smits
We beginnen er haast patent op te krijgen. Keepers uit de eigen gelederen die schijnbaar vanuit het niets ineens furore maken. Als Babos niet geblesseerd was geraakt, dan hadden we wellicht nooit gehoord van Jasper Cillessen. En als NEC niet was gedegradeerd, dan was de kans groot geweest dat Joshua Smits dit seizoen op de bank had mogen toekijken en wellicht aan het eind zelfs via de achterdeur verdwenen zou zijn. Het lot besliste echter anders. Net als die andere oud-Treffers doelman hield Joshua zich prima staande in zijn debuurseizoen onder de lat bij NEC. Wat heet! Tenzij er hele rare uitslagen gaan volgen in de resterende wedstrijden, is NEC is zelfs de minst gepasseerde ploeg in de biercompetitie. Het blijft natuurlijk afwachten of hij ook op Eredivisieniveau stand weet te houden, maar gezien zijn kwaliteiten en de volwassenheid die hij nu al ten toon spreidt onder de lat, twijfelen wij daar niet aan. Een goede teamprestatie begint met zekerheid achterin. En met Joshua in het doel zit het met die zekerheid wel goed.

Alireeza Jahanbakhsh
In zijn debuutseizoen moest Alireeza nog voornamelijk bankzitten. Maar zelfs toen was zijn talent al onmiskenbaar. Wie herinnert zich niet zijn twee doelpunten in de wedstrijd tegen Ajax? Je vraagt je bijna af wat er gebeurd zou zijn als Anton gewoon wekelijks gestart was met Jahanbakhsh in de basis. Maar dat is water onder de brug. Dit seizoen kreeg Alireeza vanaf het begin de kans in de basis en dat hebben we geweten. Zelden hebben we een speler met zo veel kwaliteit mogen bewonderen in een NEC shirt. Uiteraard is het ‘slechts’ op Jupiler League niveau, maar het kan niemand ontgaan zijn dat Ali met kop en schouders boven de rest van de competitie uit stak. Twaalf goals, maar belangrijker nog, een stuk of achttien assists, maakten hem tot een van de smaakmakers van NEC en van de hele competitie. Jahanbakhsh heeft die zeldzame kwaliteit om zowat in zijn eentje een wedstrijd te doen kantelen of zelfs te beslissen. Een fluwelen techniek, gekoppeld aan een tomeloze inzet en een fantastische instelling maken Alireeza tot een absolute topper. Zo eentje waar onze oude garde jaren later nog vol trots over zal zeggen: ja, die Jan Baks, die heeft nog bij ons gespeeld!
Je kunt nu je stem uitbrengen op een van de bovenstaande nominaties.

Sorry, er zijn geen polls op dit moment.
Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.