NEC wint ook in de Limburgse vrieskou

Het was gruwelskoud en het veld was keihard, maar Fox de KNVB was zoals gebruikelijk onverbiddelijk. En dus speelde NEC vanavond in Sittard tegen Fortuna, dat nog altijd in de race is voor een periodetitel. Fortuna won een paar weken geleden nog tegen Roda, dus onze jongens waren gewaarschuwd.

Uitslag
Toch lag ons NEC in de openingsfase naar goed gebruik weer aardig onder vuur. Niet dat dat nu zo vreselijk was, want scoren doen we eveneens naar goed gebruik toch wel. En dus konden we na een half uur voetbal de 0-1 noteren via (wie anders) Santos. Een op het oog buitenspeldoelpunt van Limbombe en een geplaatst schot van Jahanbakhsh in het tweede bedrijf zorgden voor de eindstand van 0-3.


Toeschouwers
Zo’n 1500, blijkbaar. Tegen de koploper. Maar goed, het was bitter koud.

Hoogtepuntjes
– Santos blijft maar scoren.
– Roda won ook! En dat vinden we nu ineens wel leuk, want het was tegen de nummer 2. Met andere woorden, we staan nu 12 (!!!!) punten los van de concurrentie. Zijn er nu nog echt steeds mensen die zeggen dat we niet te vroeg moeten juichen? Nou, pech gehad. Joepie!

Dieptepuntjes
Meh, kniesoorderij lijkt momenteel ietwat kleinzielig. Sportief gaat het prima, en daar beperken we ons op deze plek maar even toe.

Tactiek
Niks nieuws onder de zon, gewoon veel scoren en weinig doorlaten en kampioen worden. En Waalkens is voor de breedte.

Inzet
We zetten er elf in en dan winnen we. En Leiwa is stiekem nog steeds een jonge god.

Conclusie
Weeeeeeeeeeee. Worrrrrrr-den. KAMpioen, we worden kampi… Huh, wat? Te vroeg? Februari zei u? Oh, nou, op naar volgende week dan maar.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.