Nog maar 10 keer winnen

Door omstandigheden ietwat later, maar hier onze kijk op Jong PSV – NEC.

Uitslag
De Goffert is een plek waar dit seizoen de goals om de oren vliegen en deze keer was dat niet anders: 5-2. Het was één van de leukste wedstrijden van dit jaar en dat lag ook aan de instelling van de tegenstander. Met liefst 6 A-selectie spelers op het veld wilde Jong PSV ook echt voetballen om te winnen. Dat zien we niet zo vaak, de meeste teams komen hier vooral om niet te verliezen. In de eerste helft had NEC al twee handen vol aan kansen, maar ook Jong PSV had 4 grote kansen. Toch stond er 2-2 op het bord na de eerste helft. Aan de 0-1 ging een ketser van Smits vooraf, maar 5 minuten later was het alweer 1-1 door een mooi schot van onze Limbomber. Vlak voor rust leek NEC alsnog met een onverdiende achterstand aan de thee te moeten, maar een minuut na de 1-2 was het alweer 2-2 door Ars. Na rust kwam Jong PSV er niet meer aan te pas en zorgden Ars (2x) en Daemen voor de 5-2 eindstand.
Toeschouwers
9.218 en dat voor een maandagavond tegen een niet bepaald aansprekende tegenstander. Hulde!

Hoogtepuntjes
– Ars stond een tijdje droog, maar scoorde nu weer drie keer.
– Eindhoven ging onderuit in Almere.
– De kachels waren aan.
– De wedstrijd als geheel: een lekkere open pot.
– Als Ars wat minder is hebben we Santos en als Santos wat minder is hebben we Ars.

Dieptepuntjes
– De blunder van Smits “zag er niet lekker uut”
– Er is genoeg gezegd over jong teams, dispensatie-gate en wisselende samenstellingen, dus laten we daar nu niet veel woorden aan vuil maken.
-Voetbal op maandag is gewoon KUT!

Tactiek
*Knip en plak aan*
Niks nieuws onder de zon, gewoon veel scoren en weinig doorlaten en kampioen worden.
*Knip en plak uit*

Inzet
Toch wel fijn dat we dit jaar een team hebben dat met een 5-2 voorsprong nog steeds vol gaat voor de 6-2. Dat klinkt logisch, maar zo is het niet altijd.