NEC ondanks winst nog even geen kampioen

NEC kon vanavond tegen MVV al officieel tot kampioen gekroond worden. Daar was dan wel een misstap van Eindhoven voor nodig. Met die gegevens in het achterhoofd vertrokken vanavond een goede twintig bussen richting Maastricht, waar de gastheer zeer coulant de hele noordtribune ter beschikking had gesteld voor ons.

Uitslag
Ondanks een zwak begin en een niet bepaald grootse wedstrijd, deed NEC vandaag wel wat het moest doen: winnen dus. De 1-4 eindstand was wellicht ietwat geflatteerd, maar daar kunnen we in dit stadium niet wakker van liggen. MVV kwam na een klein kwartier nog wel op voorsprong, net als in de heenwedstrijd, maar uitgerekend aanvoerder Rens van Eijden stelde orde op zaken. Eerste scoorde hij de gelijkmaker uit een corner. Vervolgens maakte hij een kwartier na rust ook de 1-2. MVV had ondertussen ook wat kansen. Zo hadden de Limburgers een geweldige kans op de gelijkmaker toen Smits helemaal mis tastte en Leiwa van de lijn moest redden. Smits maakte zijn misser even later echter alweer helemaal goed via een fraaie lange trap pasklaar op de pantoffel van Jahanbakhsh. Alireeza passte vervolgens in op Ars, die beheerst afrondde voor de 1-3. Een ogenschijnlijke schwalbe van Van Moorsel in de zestien vlak voor het eind gaf Ars de kans om zijn koppositie als JL topscorer te versterken: 1-4.

Toeschouwers
Een kleine 6000, een kwart daarvan NEC supporters. Kassa voor MVV dus.

Hoogtepunten
– Veel NEC supporters mee!
– De gastvrije geste van MVV, waardoor dit mogelijk was.
– Onze aanvoerder liet vandaag zien dat hij het scoren nog altijd niet verleerd is.

Dieptepuntjes
– Er leek toch weer het een en ander te broeien in en om het stadion. Laten we hopen dat het niks serieus blijkt te zijn; Almere-achtige toestanden hoeven we niet nog een keer.
– Na de mooie vertoning tegen Volendam was het vanavond weer matigheid troef. Al hielp het knollenveld ook niet echt mee.

Scheidsrechter
Als er dan toch onterechte penalties gegeven moeten worden, dan graag in ons voordeel. Geen klachten dus.

Tactiek
Het idee zal ongetwijfeld hetzelfde zijn geweest als afgelopen maandag tegen Volendam, maar de uitvoering liet te wensen over. NEC had vooral in de openingsfase veel moeite met het flankspel van MVV, waar vooral Croux een ware plaag bleek. NEC kwam eigenlijk de hele wedstrijd zelf niet echt aan voetbal toe en liet de bal veelal aan MVV, wachtend op een misstap van de thuisploeg. Het zal ongetwijfeld volwassen en gecontroleerd zijn, maar het levert helaas geen al te aantrekkelijk voetbal op. Het slechte veld hielp, toegegeven, ook niet echt mee.

Conclusie
Doordat Eindhoven in eigen huis Sparta met 1-0 van het lijf hield, kunnen we vanavond helaas nog geen feest vieren. Aan de andere kant betekent het wel dat we over twee weken (er zit een interlandweekend tussen) in eigen huis de cirkel op haast poĆ«tische wijze rond kunnen maken. Dan komt Sparta immers op bezoek; u weet wel, die ploeg die ons vorig seizoen uit de nacompetitie wipte. En pikant genoeg staat daar ook nog eens Alex Pastoor aan het roer, de trainer die aan het begin van ons rampseizoen 2013-2014 het veld moest ruimen. Een punt volstaat om het feest in de eigen Goffert in volle sterkte te doen losbarsten. De wedstrijd is inmiddels al uitverkocht, dus als je nog geen kaartje hebt dan is dat vette pech. Voor iedereen die wel een kaartje heeft: let’s get ready to party!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.