NEC verplettert Volendam genadeloos

Ondanks de hegemonie van NEC in de Jupiler League en het gapende gat met de concurrentie, klonk er de afgelopen weken toch wat licht gemor van de tribunes. De resultaten mogen er immers wel zijn, maar desalniettemin werden we de afgelopen tijd niet bepaald verwend met oogstrelend voetbal. Het zag er veelal zakelijk en nonchalant uit, alsof het heilige vuur uitgedoofd is in de ploeg. Na een zoveelste saaie vertoning tegen Telstar vrijdag mochten onze jongens vandaag tegen de nummer 4 van de ranglijst laten zien waarom we dit seizoen terecht kampioen worden. En dat deden ze gelukkig met verve!

Uitslag
Een klinkende en totaal niet geflatteerde 7-0 (!!) prijkte na 90 minuten op het bord. Aan het eind van de eerste helft lagen er al vier ballen in het net van Volendam en dat hadden er ook zes of meer kunnen zijn. Het was bijna volledig eenrichtingsverkeer. Twee keer Limbombe (al zal eentje de boeken in gaan als een eigen goal van keeper Zwarthoed), een keer Ars en een goal van Jahanbakhsh zetten de tussenstand op het bord. Maar ook Foor en zelfs Van Eijden hadden de kans om de Sjonnies te doen weerschallen door de Goffert. Twee minuten na de hervatting lag ook nummer vijf in het net na een mooi lobje van Ars. ‘Man van de Wedstrijd’ Navarone Foor pakte in het tweede bedrijf ook zijn goaltje mee voor de 6-0. Volendam had in het tweede bedrijf zowaar tot drie keer toe een goede kans, maar zelfs een eretreffer was het ‘andere oranje’ niet gegund. Twee keer Smits en een keer de lat voorkwamen een smetje op deze fraaie voetbalavond. Invaller Waalkens tekende de 7-0 eindstand aan.

Toeschouwers
Het zat lekker vol. Althans, aan NEC zijde dan, want in het uitvak stond he-le-maal niemand. Voetbal op de maandagavond, tja.

Hoogtepunten
– Goals, goals, goals!
– “We worden kampioen” schallend van de tribunes
– De uitslagen op de andere velden
– Hadden we al goals genoemd?

Dieptepuntjes
– Lege uitvakken willen we nooit meer zien. En dat met vrij vervoer, tja. Weg uit die Juup!
– Santos scoorde niet. Waarschijnlijk bewaart hij zijn doelpunten alleen voor belangrijke momenten.

Scheids
Van der Kerkhof was al enkele malen de fluiter bij grote uitslagen in de Goffert en zette ook vanavond die reputatie door.

Tactiek
We hebben vandaag kunnen zien wat onze ploeg kan als de tegenstander aanvallende intenties toont. Goed storend, en snel en messcherp in de omschakeling. Helemaal prima!

Conclusie
Door de uitslag in Emmen kan NEC deze vrijdag in Maastricht zowaar al kampioen worden! Heel rap zijn dus als je nog geen kaartje hebt, want die unieke gebeurtenis wil je toch zeker niet missen.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.