Ending on a high note!

Na eerdere roemruchte jaren met Europees voetbal als beloning en Europese overwintering in 2008 als magisch summum, kan ook het jaar 2015 met gouden letters worden bijgeschreven in de annalen van onze trotse Goffertclub. Hoe historisch de prestatie vorig seizoen was, wordt wekelijks onderstreept door de verliespunten van kampioenskandidaten in de Jupiler League dit seizoen. De ongekende ongenaakbaarheid van de Nijmegen Eendracht Combinatie in het seizoen 2014-2015 wordt met enige waarschijnlijkheid nooit weder geëvenaard. Maar dat was vorig seizoen. Dit seizoen begon het wat moeilijker, maar na een pijnlijke nederlaag in Almelo leek het sprookje gewoon weer verder te gaan. Een vijfde plaats, de gedeelde topscorer in de Eredivisie, het kon even niet op.

Zo leek het. Want toen kwam Arnhem-uit. En daarna verre tripjes naar Leeuwarden en Hardenberg. Het sprookje leek over, beide beentjes landden met een pijnlijke klap op de grond. Konden – of nog erger: wilden! – onze mannen toch niet voetballen? Was al het voorgaande een illusie, weinig meer dan een luchtspiegeling? Geenszins! De laatste wedstrijd van het kalenderjaar 2015 werd in stijl afgesloten. Feyenoord, toch één van de kampioenskandidaten dit seizoen, kwam de eerste seizoenshelft afsluiten in de Goffert. En de teneur in de Rotterdamse kleedkamer zal er toch een van gemakzucht zijn geweest; wat Hardenberg kan, kunnen Kuyt en kornuiten ook. Dachten ze. Want ondanks de nazomertemperatuur kwamen de Rotterdammers van een koude kermis thuis.

Al leek het in het begin alras richting een driepunter voor de Stadionclub te gaan. Vilhena krulde een vrije trap op goal en niemand raakte de knikker aan: 0-1. Maar daarmee was het gedaan voor Feyenoord. In de tweede helft richtten onze mannen zich op, ging de Goffert erachter staan en wervelden de roodzwartgroenen naar een weergaloze 3-1 overwinning. Limbombe gunde de 1-1 aan Bikel en eiste de 2-1 voor zichzelf op (waar Foor eigenlijk scoorde). Santos maakte in de slotfase de derde, en zijn elfde(!) treffer voor NEC dit seizoen, en de overwinning was een feit.

Wie had dat gedacht? Eventjes winnen van Feyenoord, de achtste(!!) overwinning van deze jaarlaag. Op een pot tegen Ajax na al anderhalf jaar ongeslagen in de Goffert. Een zesde plek op de ranglijst, van de Eredivisie, that is. Medesupporters, spelers, staf, medewerkers van de club, we kunnen met een vette glimlach de winterstop in. De boze buitenwereld mag dan een beetje een bende zijn, het roodzwartgroene hart kan met een meer dan goed gevoel terugblikken op het jaar dat binnenkort afloopt. Neem er een biertje op. Of een wijntje. Zelfs een klein glaasje champagne is niet onverdiend. Na een miniem dipje sluiten we het jaar in stijl af; met een fraaie overwinning. Een goede Kerst gewenst!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan