De week van…Minder! Minder!

Minder! Minder! Ik doel hier natuurlijk niet op de door jarenlange blootstelling aan waterstofperoxide ontstane uitspraken van een Haags politicus, maar op de vorm en resultaten van onze geliefde voetbalclub uit Nijmegen.

Kansloze nederlagen waren het, tegen Cambuur en HHC. Maar ook in de weken daar vóór ging het al minder. Met hangen en wurgen werden nog punten gesprokkeld tegen De Graafschap, FC Utrecht en PEC Zwolle, maar nu was het echt uit met de pret. Er is de afgelopen week al zoveel over gezegd, genuild en gescholden, dat ik er niet veel woorden aan vuil ga maken. Eerder deze week schreef Mark het allemaal al op.

Als zo’n periode van vormverlies iets duidelijk maakt is het wel de ongrijpbaarheid van dat maffe voetbalspelletje: Santos kan er niks van -> Santos ontwikkelt zich tot een spits van Primera Division-allure -> Santos kan er niks van. En wat dacht je van: Faber is een onervaren koekenbakker -> Faber is een briljante jonge trainer -> Faber is een onervaren koekenbakker. En zo gaat het al jaren en zal het altijd gaan.

Op een gegeven moment is het ’time to move on’. Aanstaande zondag kan iedereen met een goed gevoel de winterstop in (ook bij een nederlaag!), als er een goede wedstrijd op de mat wordt gelegd, als er gestreden wordt en met lef gespeeld. Als supporters kunnen we ons misschien eens laten inspireren door de fans van Boca Juniors. Hieronder staat Boca, thuis, tegen het einde van de wedstrijd, met 0-2 achter! En dan gebeurt er dit:

Eén opmerking wil ik nog maken over het mindere spel van de afgelopen weken: het oogt vermoeid. Bikel zit er doorheen, Woudenberg, Kane, ze brengen niet meer wat ze in het begin van het seizoen nog wel konden. Een belangrijke vraag is of dit te maken heeft met de door trainer Faber gekozen trainingsopbouw? Onder Faber schijnt er hard getraind te worden. Spelers zeiden in het begin van het seizoen dat ze zich sterker en fitter voelden. Is dat nu nog zo? Kan deze jonge ploeg een krachten verslindende speelwijze wel een heel seizoen volhouden? Of moet er, om te overleven, naar een ‘zuinigere’ speelwijze worden overgeschakeld?

Oh ja, dat balkenshirt waarin de NEC amateurs hun uitwedstrijden gaan spelen da’s nie so mooi. Maar dat gaan ze bij de profs vast beter aanpakken.

Wichard

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan