DTH rapport: Feyenoord thuis

NEC verloor tegen Cambuur en verloor tegen de amateurs van HHC. Feyenoord kwam op bezoek en kon zich bij winst ‘Herbstmeister’ noemen. Gelukkig zit het ook in het DNA van NEC om het grote clubs lastig te maken. NEC moest – mentaal en fysiek – van ver komen om dit voor elkaar te krijgen. Maar godsallemachtig, onze mannen flikten het! Zelfs na een achterstand pakten onze helden alle moed, kracht en hoop bij elkaar. Om uiteindelijk toch die winst te pakken: wat een hartverwarmende en geweldige pot! En wat ontzettend knap om in een geweldig half uur een dip van bijna een maand weg te spelen.

Marco van Duin 6,5 Was volledig schuldig aan de 0-1 maar wist zich daarna erg sterk te herpakken met een ‘over-mijn-lijk-mentaliteit’ die non-verbaal tot de tegenover- liggende tribune merkbaar was.
Rens van Eijden 7,5 De duidelijke leider van NEC. Liet zich afgelopen week gelden. Mag daarom de geestelijk vader van dit succes worden genoemd. Tijdens de wedstrijd met lange ballen opvallend gevaarlijk.
Wojciech Golla 7 Ook gevaarlijk met lange ballen. Kopte nog een lastige bal uit de doelmond. Deze wedstrijd bereikte hij weer zijn oude niveau.
Lucas Woudenberg 6,5 Haalde ook een bal van de lijn. Deed het goed tegen Kuijt.
Todd Kane 6,5 Deed het best goed tegen Elia, maar moest toch een paar keer toekijken bij een schot.
Gregor Breinburg 7 El Ahmadi kan nog heel wat leren van ‘onze’ Breinburg. Jammer dat zijn kopbal door diezelfde El Ahmadi van de lijn gehaald werd. Zou een mooie bevestiging zijn geweest van een goede seizoenshelft van hem.
Janio Bikel 7 Schoot de 1-1 voor open doel nog bijna naast. Maar goed, hij sprokkelde alle energie die hij nog in zich had bij elkaar en gaf alles. Zo bikkelde hij weer ouderwets op het middenveld. Mentaal erg knap om dat op te brengen. Blijkt uit het goede hout te zijn gesneden.
Navarone Foor 7 Was weer meer aan de zijkant te vinden, daar is hij toch dreigender. Speelde erg fel, maar ging niet over het randje. Hij wilde zich overduidelijk revancheren. Nou, dat is gelukt! Eigenlijk de maker van de 2-1.
Marcel Appiah 7 Met hem meer body op het middenveld. Gevaarlijk met voorzetten. Een goed “debuut” in de basis. Had de assist van de 3-1. Gaan we hopelijk vaker terug zien in de basis.
Christian Santos 8 Kopte een gevaarlijke hoekschop weg uit de 16, bikkelde enkele seconden daarna tot 2x toe op het middenveld en was daarmee de architect van de counter waaruit NEC 1-1 maakte. Scoorde ook de 3-1. Meest fantastiche comeback ten opzichte van de afgelopen weken!
Anthony Limbombe 7 Sticht voortdurend gevaar en creëert veel kansen. Gaf de perfecte assist waardoor het 1-1 werd. Hij was gretig en dat bleek toen hij de 2-1 van Nav afpakte.
Ernest Faber 8 Heeft NEC binnen een halve week weer op de rails gekregen. Hoe het team de wedstrijd beleefde, ook na de achterstand, was een erg knap staaltje van doorzettings- vermogen en mentale hardheid. We gaan met vertrouwen de winterstop in.

 

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.