De week van…Santos

Eerder werd Janio Bikel al uitgebreid besproken in “De Week..”. Het is volkomen logisch dat Christian Santos die eer nu te beurt valt. Of moeten we zeggen Cristiano Santos? Voluit: Christian Robert Santos Freire. Geboren op 24 maart 1988 in Venezuela, opgegroeid in Duitsland.

Al vaker hebben we het op deze plaats gehad over de wonderbaarlijke ontwikkeling van Santos, maar die man blijft verbazen. Hij scoort zo makkelijk, grote kansen mist hij zelden en hij voetbalt steeds beter mee. Tegen De Graafschap was hij één van de weinigen die overeind bleef. En niet alleen door die twee doelpunten, we zagen ‘m ook, tot diep in de tweede helft, verdedigers afjagen. Hij begreep dat deze wedstrijd alleen met een heleboel inspanning gewonnen kon worden en gaf het goede voorbeeld. Dat mag ook van ‘m verwacht worden, hij is met zijn 27 jaar een routinier in deze selectie.

Vorig seizoen en aan het begin van dit seizoen leek het daar allemaal nog niet op. Santos was op z’n best een leuke flegmatieke jongen voor de Jupiler League. Als er al meer in zat, zou dat er toch niet uitkomen door zijn gebrek aan drive. Het beeld van een wat luie voetballer komt ook wel naar voren in het interview dat Voetbal International deze week met hem had. Een trainingsbeest is het kennelijk nog steeds niet, maar hij komt dan wel weer op een vrije dag naar De Goffert om voor zichzelf te trainen. Hoe dan ook, waarschijnlijk met dank aan Trainer Faber, heeft Santos ook fysiek stappen gemaakt.

En dan duik je als spits NEC ineens op in een elftal van de week van de Zuid-Amerikaanse editie van de sportkrant Marca (zie hier), tussen Diego Costa (Chelsea) en Neymar (FC Barcelona).

De vraag is hoe we al dit moois in Nijmegen houden. Santos heeft al aangegeven best te willen bijtekenen maar de financiële middelen zijn hier voorlopig beperkt. We moeten dus creatief zijn. Santos deelt in Nijmegen een woning met Marcel Appiah, het lijkt er dus op dat hij nog vrijgezel is. Misschien kunnen we daarom een geheim wapen inzetten: Nijmeegse vrouwen. Santos moet gekoppeld worden aan een Nijmeegse met stevige wortels in de stad. Eentje waardoor Santos inziet dat geld alléén je niet gelukkig maakt.

Dames, stuur een mail naar NEC, waarin je jezelf kort voorstelt plus een recente foto.

N.b. Christian Santos is een profvoetballer bij NEC met een goed salaris, hij heeft de passie van een Zuid-Amerikaan, de betrouwbaarheid van een Duitser en het uiterlijk van een filmster.

Alle gekheid op een stokje, het is niet alleen Santos die veel aandacht van de media trekt. Onze hele club staat in de belangstelling. Afgelopen maandag ging het wekelijkse voetbalcommentaar van NRC Handelsblad zelfs over NEC (zie hier). Ook hier ligt de nadruk op de samenwerking met Futuralis, dat uit ellende geboren stukje Nijmeegse innovatie.

De belangstelling van de media gaat waarschijnlijk een voorlopig hoogtepunt bereiken in de aanloop naar De Derby. De kaarten voor het uitvak waren deze week in een mum van tijd uitverkocht. Dat er niet meer kaartjes beschikbaar komen is jammer maar begrijpelijk. Hoe vervelend het ook is voor alle goedwillende supporters, er is in het verleden te veel gebeurd. Liever dit dan een Ajax/Feyenoord scenario waar helemaal geen uitpubliek meer welkom is. Als dit de beste manier is om een potje voetbal op een veilige manier te laten verlopen, dan is het maar even zo.

Nu het zo lekker gaat is zo’n interlandweek extra zwaar. Als je toch naar het stadion wil, is de NEC Kenner Quiz 2015 een goede reden om te gaan. De deuren zijn open vanaf 19.00 uur en de quiz start om 19.30 uur. En hé, zondag is er ook nog de Zevenheuvelenloop. Het gebeurt allemaal in Nijmegen, wat een geweldige stad is het toch.

Wichard

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.