De week van … Extran en weigerbelgen

Soms als je even zin hebt om letterlijk terug te kijken naar het roemrijke verleden van onze mooie club, dan komt de mooie openingswedstrijd van seizoen 95-96 nog wel eens voorbij tegen De Graafschap. Mooi weer, Bomvol uitvak, de nieuwe spits Sumiala scoort meteen in zijn eerste pot en Marcel koning maakt de mooiste goal uit zijn loopbaan. Drie punten mee naar Nijmegen. Dit zijn de potjes die je toch wel even terug wil kijken. Tijdens de samenvatting van 10 minuten is drie keer de bank van NEC te zien. En iedere keer lurkt een zwaarlijvige trainer aan een blauw flesje extran. Mond opzij, tuitje erin en fles omhoog. Iedere keer. Liters moet hij hebben weggedronken onze Cees. Vanaf toen was het voor mij ook Cees “Extran” van Kooten. Heerlijke relaxte man, maar zijn vertrek (al in November) was toch wel logisch. Deze week het treurige nieuws dat Cees er niet meer is. Rust in vrede Cees.

De wedstrijd tegen Ajax werd door NEC met 5 aanvallers gespeeld zonder echte spits. Vooraf had ik veel doelpunten verwacht. Iets van 4-5 vanwege de vele aanvallers, maar een 0-9 spookte ook door mijn hoofd, omdat de wedstrijd tegen Heracles weinig hoop had gegeven. Met enige verbazing moest ik constateren dat het nog 0-0 stond met de rust. De uiteindelijke uitslag van 0-2 viel nog mee en velen om mij heen waren positief over het spel van NEC, met name in de eerste helft. Ik wil graag meegaan met al dat positieve en dan benoem ik graag de wedstrijdinstelling van onze mannen. Maar verder kon ik weinig vertrouwen tanken uit deze pot. Simpelweg omdat je niets wist te creëren. Letterlijk kansloos. De Gelderlander noemde het zelfs machteloos en krachteloos en daar moest ik ze volledig gelijk in geven.

Er moest dus wat bij en er kwam wat bij. Liefst vier spelers. Sleegers (mooi voor 3 jaar vast), Ritzmaier (Gehuurd, maar wel een goede voetballer, helaas wel weer wat aan de kleine kant, waardoor ons complete middenveld maar net de python in mag), Woudenberg (ken hem eerlijk gezegd niet goed) en Kirsten (de zoon van, die waarschijnlijk derde doelman gaat worden).

Er gaan nog twee spelers bijkomen, mits de financiële middelen dat toestaan: Een rechtsbuiten en een spits en vooral die laatste is prio 1. En misschien nog wel een speler als NEC Limbombe weet te slijten aan Leeds.
Limbombe (waarschijnlijk zwaar beïnvloed door familie en zaakwaarnemer) wil niet spelen. Stel je voor dat hij een blessure krijgt dan gaat Leeds misschien niet door. Weg 10x het salaris bij NEC. Maar hallo, je bent speler van NEC Anthony. Onbegrijpelijk dat je alleen denkt aan je eigen ego en centen. Voor alles en iedereen is te hopen dat Leeds inderdaad met wat extra geld komt. Je moet er niet aan denken dat de deal niet door gaat… Bij iedere mislukte actie kan hij volgens velen op de tribune meteen oprotten waarschijnlijk. Dan heb je niet allen een transfer, maar ook heel veel krediet verspeeld.

Vanavond tegen Willem II. Op papier begint het er al redelijk uit te zien, maar wat mag je verwachten van dit team dat amper ingespeeld is? Mijn voorspelling tegen Ajax was al vrij kansloos, dus ik zal me nu niet wagen aan een voorspelling. Als ik tien echte kansen zie van NEC tank ik wel wat vertrouwen, maar drie punten zouden zeer welkom zijn. Hup NEC!

Bleum

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.