De week van…de uitschakeling

Als ik de berichten op social media moet geloven, dan maakt de uitschakeling van oranje niet veel uit. Er is immers altijd nog NEC en met dit elftal heeft oranje toch niks te zoeken op een EK. Ik heb moeite met dit soort relativering, want een EK zonder Oranje is gewoon klote. Wekenlang wat interlandjes wegkijken zonder enig gevoel van spanning. En dat gedoe om dan nu maar even voor België te zijn is misschien wel nog treuriger. Nee, deze voetbalzomer wordt er één om snel te vergeten. Allemaal te danken aan Blind met zijn Ajax kliek en een Edo Ophof achtige manier van besturen door de beleidsmakers bij de KNVB. Tijd voor de bezem!

Interlands zijn al een vervelende onderbreking van de competitie, maar nog vervelender is het wanneer tijdens de interlandperiode onze eigen doelman dusdanig geblesseerd raakt, dat hij maanden uitgeschakeld zal zijn. de voortekenen zijn niet gunstig. In de wandelgangen bij NEC verwachten ze maart-april. Tel daarbij een periode van wedstrijdfit raken en je zit minimaal begin mei, dus einde seizoen. Laten we hopen dat dit allemaal wat positiever zal zijn, maar ik ben er bang voor. De blessure bij Smits zal ook nog zeker tot de winterstop duren en dus zullen we vanaf zondag met Kirsten beginnen. Het is afwachten wat deze doelman allemaal kan. Hij is echter wel een totaal andere keeper dan Haldorsson. Kirsten zal zich in ieder geval wel thuis voelen daar in het pseudo-Duitse Enschede.

Omdat er twee jaar geleden een bus is terug gestuurd naar Nijmegen, heeft Twente het nodig gevonden om het strengste vervoersregime toe te passen voor deze uitwedstrijd. Normalisering is blijkbaar een verboden woord in Enschede en dat terwijl er eigenlijk gewoon niks gebeurd is. Verplicht met de bus, geen alcohol en om 10.00 uur in de ochtend vertrekken. Leuk man! En dan een paar dagen voor het einde van de verkoop, als de 150 man die ondanks al die beperkingen toch afreizen al lang en breed een buskaart hebben, toch een autocombi toestaan. Er gaat dus niet alleen financieel een hoop mis bij de Tukkers.

Een voorspelling is toch moeilijk. Twente is ook niet veel, dus er lijkt wat te halen, maar ook bij ons is het afwachten welk effect het keepersprobleem zal hebben op het hele elftal. Een 0-1 is goed. Al is het vies, smerig en onverdiend.

Bleum

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.