De week van de aanloop naar de derby

Het derbyweekend is dan eindelijk officieel begonnen. Morgen nog even onze mannen duidelijk maken waar het bij een derby om gaat en dan zondag de wekker zetten om NEC voor de verandering weer eens drie punten zien mee te nemen naar Nijmegen. Het zou wat zijn. Leiwa is er in ieder geval zeker van dat we winnen. Volgens hem is er geen “als we winnen”, want “we winnen gewoon”. Kijk, dat zijn de uitspraken die iedereen met een rood groen zwart hart gerust zullen stellen.

Het zal heel lang geleden zijn geweest dat NEC als de nummer 5 in Arnhem aan zal treden. Logisch ook dat we deze week in de media konden zien dat zowat iedere speler op een lijstje staat van een club met iets meer geld dan NEC. Het is het bekende lot van een club als NEC. Voor onze club gaat de weg der vooruitgang via pijnlijke sportieve transfers met mooie financiële geldbedragen als schrale troost. Er zijn zelfs mensen die inmiddels zoveel vertrouwen in Futuralis hebben dat het ze geen reet meer uit maakt hoeveel spelers er vertrekken, want er komen vast weer een aantal toppers binnen.

Ik behoor niet tot die groep. Niet omdat ik denk dat Futuralis de gaten in de selectie niet goed zou kunnen dichten, maar omdat jongens zoals Foor en Van Eijden inmiddels zulke echte NEC-ers zijn geworden, dat afscheid nemen en ze zien spelen bij een andere club, ongemakkelijk voelt.

Wie we voorlopig ook even niet zullen zien in de basis is joshua Smits. In een klein berichtje in de krant lazen we dat hij dit seizoen niet meer in actie komt. Zuur voor hem en wat een ka-uu-tee seizoen is dit voor joshua geworden zeg. Succes met het herstel!

Iets wat deze week bijna net zoveel aandacht kreeg als de aanloop naar de derby was toch wel het nieuwe ontwerp van het balkenshirt dat social media in het Nijmeegse deed ontploffen. Eerlijk is eerlijk, het is een prachtig ontwerp. En hoewel het bij een shirt niet gaat om mooi of niet mooi, is dit ontwerp stiekem toch ook wel gewoon heel erg mooi. Dankzij dat facebook kennen we ook een nieuw fenomeen: elkaar bestoken met stoere plaatjes over een weer. Het zal er wel bij horen in deze tijden, maar ik heb er niet veel mee. Zondag maar gewoon drie punten pakken, daar kan geen plaatje tegenop! Hup Eniesee!

Bleum

 

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.