DTH rapport: Utrecht thuis

Na 13 wedstrijden 5e in de competitie, wat een luxe! Het is wel een raadsel: NEC heeft zo veel nieuwe spelers moeten halen en toch lijkt het alsof dit team al jaren samenspeelt. Ieder haalt het beste in elkaar naar boven. Hartverwarmend. De wedstrijd tegen Utrecht was lastig, maar omdat het team als geheel bleef strijden, kwam het goed. Ook dit rapport bevat dus weer louter voldoendes.

Benjamin Kirsten 7,5 Heeft zich ons commentaar van de vorige wedstrijd zeer aangetrokken. Speelde deze wedstrijd juist supergeconcentreerd. Hij moest meerdere keren handelend optreden en deed dat uitstekend. Pakte drie punten voor het team.
Rens van Eijden 7,5 Er staat een hek om het strafschopgebied van NEC met een bordje waarop staat: “hier waakt Rens”. Hij heerste ook deze wedstrijd.
Wojciech Golla 7 Op de achterkant van dat bordje staat: “en Wojciech”.
Lucas Woudenberg 7 Greep de laatste seconde van de wedstrijd erg goed in. Deze ingreep was een teken van goed en slim verdedigen met net dat beetje extra inzet (wat dus beslissend was). Een kenmerkende actie voor Lucas’ geweldige ontwikkeling: zo’n twee maanden geleden was hij nog niet zo ver (zeggen wij met onze lekenverstand).
Todd Kane 6,5 Stoomde ouderwets op aan de rechterkant. De voorzetten waren helaas van mindere kwaliteit. Appiah is terug en zo ontstaat een interessante concurrentie- strijd. Dat heeft Todd inmiddels een beetje nodig.
Gregor Breinburg 7 Koppelt inzet aan techniek. Wint z’n duels en denkt tegelijk vooruit. Wordt steeds belangrijker.
Janio Bikel 6,5 Is niet meer zo in vorm als een maand geleden, maar blijft belangrijk voor NEC: zorgt voor balans in het elftal.
Navarone Foor 6,5 Heeft patent op 1-0. Hij versierde die penalty.
Marcel Ritzmaier 6,5 Ook hij leek zich het DTH-rapport van vorige week aangetrokken te hebben. Speelde wat meer op zeker. Liep zich de longen uit zijn lijf. Dat zien we graag.
Christian Santos 7 Tweede op de nationale topscoorders-lijst, wat een luxe. NEC is in onderhandeling over het verlengen van zijn aflopende contract. We kunnen alleen maar hopen dat hij blijft.
Anthony Limbombe 7 Heerlijke acties, begint steeds meer een smaakmaker te worden.
Ernest Faber 7,5 Er staat een echt team!!! Wij mogen zeggen dat dit de verdienste is van deze trainer. Ook nu glommen we na 90 minuten weer van trots.
Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.