NEC trapt seizoen af met simpele overwinning

Het is natuurlijk even wennen: NEC in de bier competitie. Geen Ajax of Utrecht, maar Jong Ajax en Almere City. En vandaag dus FC Eindhoven. Vanaf prima gevulde tribunes en via knusse radio streams (Eppie!) zagen De Trouwen Honden het volgende:

Uitslag: een simpele 3-1, maar het had ook net zo goed 6-1 kunnen zijn. Dit zijn de wedstrijden waar het woord eenrichtingsverkeer voor is uitgevonden.

Toeschouwers: we denken toch al snel een kleine 8000. En daar mogen we in Nijmegen toch ook best een beetje trots op zijn.

Hoogtepuntje: naast het aantal toeschouwers, is het ook leuk om eindelijk weer eens een *ploeg* aan het werk te zien.

Dieptepuntje: een thuisshirt zonder groen is toch een zeer triest gezicht. Hopelijk maakt Patrick haast met de nieuwe shirts.

De scheids: deed het vandaag grotendeels stipt volgens het boekje. Was ook zichtbaar verguld met zijn nieuwe spuitbus. De rode kaart voor Eindhoven was wellicht wat zwaar gestraft, en Daemen mocht van geluk spreken dat hij geen tweede geel zag. Het voordeel van eindelijk zelf de ‘grote’ club zijn?

De tactiek: het is nog allemaal een beetje zoeken. We zijn het duidelijk niet gewend om de aanjager te zijn, getuige ook de voorzichtige (zeg maar gerust saaie) openingsfase. Met een tegenstander die nauwelijks durft aan te vallen, hoef je ook geen vier man voortdurend achterin te houden. Maar het ziet er wel allemaal verzorgd uit.

Man of the Match: volgens de stadionspeaker was het Ars, maar wij houden het op Van Moorsel.

Inzet: een verademing ten opzichte van vorig seizoen, maar dat zegt natuurlijk weinig. Een voorzichtig duimpje omhoog, zeggen we maar. Volgende wedstrijd mag het tempo wel een tandje omhoog als je de tegenstander in de touwen hebt hangen.

Conclusie: de Jupiler League is de Eredivisie niet, zoveel is na de eerste wedstrijd al duidelijk. NEC is de te kloppen ploeg, en het wordt interessant om te zien hoe dit team daarmee om gaat. Met de teamgeest lijkt het in ieder geval goed te zitten, het snijwerk heeft succes gehad. Wel moeten we nog wat scherper worden in de afronding (Alireeza weet dit duidelijk zelf ook, getuige zijn verontschuldigende reactie naar het publiek na de 3-0). Maar we zijn voorzichtig optimistisch. Ondanks de regen eindelijk weer eens een lekkere voetbalmiddag in de Goffert. En daar gaat het uiteindelijk toch om.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan