NEC publiek bij de top 5 van Nederland

Vandaag presenteerde Awaydays NL de lijst met de gemiddelde supportersaantallen in de eredivisie in de eerste seizoenshelft. Het zal geen verrassing zijn dat de traditionele top 3 ook in dit lijstje de top 3 vormt. Feyenoord staat bovenaan met 771 toeschouwers, Ajax daarna met 692 en PSV volgt met 499 toeschouwers. Twente (448) en Cambuur (375 inclusief de uitwedstrijd tegen Heerenveen) maken de top 5 compleet.

Van de Jupiler league clubs zijn vooralsnog geen cijfers, maar als we die cijfers er zelf eens bij leggen, dan komen we met de meest conservatieve cijfers voor NEC op een gemiddelde van 346 fans per wedstrijd uit. Daarmee zou NEC in het eredivisierijtje op plek 6 staan! In de cijfers zijn niet de supporters meegeteld die op andere tribunes zaten. Alleen al bij Almere City en Roda JC uit kom je al aan enkele honderden extra en dan zit je al heel snel op 400 gemiddeld. Dan sta je ineens in de top 5 van Nederland.

Het minste aantal toeschouwers (35) had NEC op de toekomst. Dit vanwege het zeer beperkt aantal beschikbare kaarten en het strenge vervoersbeleid. Jong PSV (152) en Telstar (185) haalden de 200 uitsupporters ook niet. Volle uitvakken waren er bij Volendam, Helmond Sport, De Graafschap, Almere city en Roda JC.

Kortom, NEC is ondanks de degradatie hot en supporters blijven hun cluppie steunen ondanks de degradatie. En oh ja… onze Arnhemse vrienden komen tot een gemiddelde van 215 en bezetten daarmee plek 14.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.