NEC verliest oefenpot in Marbella

Trouwe Honden zitten overal. Ook in Spanje, met grote regelmaat de overwinteringsplek van onze ploeg, hebben we al sinds jaar en dag een toegewijde tweevoeter die de thuisblijvers voorziet van alle nieuwtjes aangaande onze roodzwartgroene vakantiegangers. En zodra het nieuws ons bereikte dat NEC ook dit jaar weer in Marbella zou neerstrijken was Sander er uiteraard als de hazenwind bij om ons op te hoogte te houden. Gisteren konden jullie al zijn live Twitter update van de oefenwedstrijd tegen KV Oostende volgen. Hieronder volgt het volledige wedstrijdverslag.

Gistermiddag stond de enige oefenwedstrijd van dit trainingskamp op het programma. In het gemeentelijk stadion van Marbella werd geoefend tegen KV Oostende, de huidige nummer 9 van de Belgische Jupiler Pro League.

Uitslag
De wedstrijd was er een met twee gezichten. De eerste helft had NEC een licht overwicht, maar deed daar veel te weinig mee. NEC kreeg een paar halve kansen, maar echt gevaarlijk werd het nooit. Ook Oostende wist geen echte kansen te creëren. Slechts één keer werd Joshua Smits echt getest, maar de doelman werkte het harde schot van Ruytinx knap uit het doel.
Oostende had in de rust maar liefst tien keer gewisseld. NEC deed dat na een kwartier in de tweede helft ook zes keer, nadat Celik in de rust al Bajrovic had vervangen. Het leidde tot een heel ander spelbeeld. Oostende kreeg de overhand en door knullig verdedigen aan Nijmeegse kant konden de Belgen een aantal keren gevaarlijk worden, waardoor ze uiteindelijk de wedstrijd met 2-0 naar zich toe konden trekken.
Het eerste doelpunt viel door slecht wegwerken van Elders, waarna ook Vanhamel niet goed ingreep. De nieuwe aanwinst van Oostende Knowledge Musona kon eenvoudig binnenschieten. Vanhamel speelde ook een negatieve hoofdrol bij het tweede doelpunt; hij haalde de doorgebroken Ruiz neer. Musona verzilverde de penalty en bracht zo de 2-0 eindstand op het bord.

Toeschouwers
Zo´n zestig mensen hadden de moeite genomen om naar Marbella te komen. Oostende had 12 supporters meegenomen, de rest zat er voor NEC. Hieronder uiteraard ook de Club van 19, die het trainingskamp mogelijk maakt.

Hoogtepunten
– De rentree van Appiah en van Moorsel. Mooi dat zij terugkomen van hun blessures en weer minuten hebben kunnen maken.
– Waar velen al lange tijd twijfelen aan de capaciteiten van Admir Bajrovic, mocht hij donderdag met de basis meetrainen en vandaag zelfs verrassend in de basis starten. Mooi dat er blijkbaar progressie wordt gezien door de Technische Staf en leuk voor Admir natuurlijk!
– Waar de sfeer vorig jaar vooral gelaten was en die onder Pastoor zelfs tijdens de trainingskampen vooral gespannen was, is dat dit jaar heel anders. De sfeer is louter positief en dat merk je aan alles. Tekenend was het spontane watergevecht tussen Ars, Brood en Breinburg waarbij er uiteindelijk slechts één verliezer was: de camera van N1.

Dieptepunten
– De tweede helft. Kwalitatief gezien gingen we er echt veel op achteruit ten opzichte van de eerste helft.
– De manier waarop de tegendoelpunten tot stand kwamen, geeft te denken. Beide doelpunten kwamen tot stand omdat de verdediging niet daadkrachtig genoeg ingreep.

Scheidsrechter
We hebben geprobeerd zijn naam te achterhalen, maar dat bleek onmogelijk. De aimabele zestiger met buikje kwam de middencirkel maar amper uit. Hij wuifde veel weg, maar deed verder niet veel fout.

Tactiek
NEC leek vooral van plan zijn eigen spel te gaan spelen. In de eerste helft lukte dat aardig en het had daardoor het betere van het spel. In de tweede helft was de tactiek wat onduidelijk. Wat die ook was; het pakte behoorlijk verkeerd uit. Appiah en Celik waren de enigen die niet meedeelden in de misère.

Inzet
Bij vlagen werd er laconiek gespeeld, wat vooral leidde tot veel onnodig balverlies. Toch leek het niet zo zeer door een gebrek aan inzet te komen, als wel door de vermoeidheid na een lange week hard werken onder de Spaanse zon.

Conclusie
Het is moeilijk om een conclusie te verbinden aan een oefenwedstrijd tegen een voor ons onbekende tegenstander, met veel wissels en waarbij ook nog het een en ander uitgeprobeerd lijkt te worden. De wedstrijd zelf was van niet al te hoog niveau, al kwam de basis nooit echt in de problemen. Klein smetje op het trainingskamp is de blessure van Santos, toch is de balans na deze trainingsweek vooral positief.