NEC klaar voor vrijdag

Uitslag
NEC-Achilles ’29 kende een korfbaluitslag: 6-2. Liefst 11 goals in de laatste twee thuiswedstrijden, het kan niet op. Helaas wel 2 tegentreffers. De eerste tegengoal (0-1) bracht nog enige onzekerheid in de Goffert, bij de tweede tegengoal van Oud-NEC’er Hendriks (5-2), was de wedstrijd al lang en breed gespeeld. Voor NEC scoorde Santos één keer en Foor en Ars beide twee keer. Een eigen goal van Dingil (eerder nog goed voor de 0-1) maakt het totaal van zes goals voor NEC.

De uitblinkende Foor zorgde met een mooie kapactie voor de 1-1 en met zijn moment begonnen 10 mooie minuten voor NEC. Mocht Achilles na een half uur nog hopen op een mooi resultaat, een kwartiertje later aan de thee was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld.

Toeschouwers
Er waren weer bijna 10000 toeschouwers aanwezig. Een mooi aantal, zeker als je bedenkt dat het met de gure wind geen wedstrijdje was voor mooi weer supporters.

Hoogtepuntjes
– Foor speelde als basisspeler een prima pot.
– Ars blijft een topper voor dit NEC. Met drie assists en twee goals hadden we ook kunnen leven met Sjoerd als MOTM.
– Zonder Alireza kunnen “we” er ook gewoon 6 inleggen.
-Uiteraard blijft Gerry de nr 1, maar eerlijk is eerlijk, we hebben wel eens slechtere vervangers gehad die een dagje stadionspeaker mochten spelen.
-Niet onbelangrijk: Roda liet punten liggen in Venlo, waardoor onze 3 punten nog net iets meer glans kregen.
-Natuurlijk het gaat om het voetbal, de goals en de punten, maar in de kantlijn van deze wedstrijd gebeurde iets opmerkelijks dat waarschijnlijk al een jaar of dertig een utopie is in Nederland. Deze wedstrijd kende:
*Volledig vrije kaartverkoop, ook op de wedstrijddag
*Helemaal geen enkel vervoersregime. Achilles fans konden zelf weten hoe ze
naar Nijmegen wilden afreizen.
*Als Achilles supporter kon je gewoon tussen de NEC fans in gaan zitten. Het
uitvak was geen verplichting.
*Na afloop geen politie escortes en strikte groepenscheiding.

De wedstrijd is zonder enig incident verlopen. Uiteraard hoor of zie je de media op een dag als vandaag niet. Ze schreeuwen liever heel hard als het een keer wel uit de hand loopt.

Dieptepuntjes 
– De twee tegengoals vielen wel heel makkelijk.
– Wat missen we Appiah op de rechtsbackpositie!
– Corners bij NEC… OK OK ze zijn nog steeds beter dan die van Koolwijk vorig jaar, maar toch valt het te hopen dat Brood er eens wat extra op gaat trainen.
-Rutger Worm een keer toezingen is leuk en respectvol, maar Rutger Worm toezingen op het moment dat hij een doodschop uitdeelt aan een NEC speler is wel wat vreemd.

Scheids
Scheidsrechter Van de kerkhof had de Groesbekers misschien een kaartje of 2 meer kunnen geven, maar verder viel hij in negatieve zin niet echt op en dat is meestal een goed teken.

Tactiek
Het idee was wel duidelijk, het bekende 4-3-3 dat NEC al een tijdje speelt, maar de uitvoering liet in de eerste helft nogal te wensen over. De beide backs speelden niet hun beste pot en ook Limbombe was vooral dreigend in plaats van echt gevaarlijk. En dan komt er dus weinig vanaf de zijkanten. Later kwam er meer ruimte en ging dat iets beter, maar de 1-1 en 2-1 waren goals die tot stand kwamen na een actie door het centrum.

Inzet
Dit NEC is zo anders dan vorig seizoen. Soms is het tempo nog wat te laag en het is zeker niet altijd goed en sprankelend, maar dit NEC gaat er wel voor. Zelfs na de 5-1 bleef de wil aanwezig om ook die zesde er nog in te knallen.

Conclusie
NEC pakte eigenlijk toch wel heel simpel de drie punten in deze pseudo-derby. Professioneel uitgespeeld ook. Iedereen in de Goffert wist dat dit slechts het voorproefje is voor vrijdag. De belangrijke pot in kreis Kerkrade. Die winnen en we kunnen ons daar in Duitsland al herbstmeister noemen. Het potje tegen MVV is voor die titel dan niet meer van belang. Altijd leuk.

Kijk voor het “Rondje om” op de Facebookpagina van onze Rene van Spamwijk.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.