Knokken en winnen

Uitslag
Een verdiende 0-2 overwinning. Uit tegen De Graafschap is altijd lastig en dat bleek in het begin ook wel. De Graafschap ging d’ran en dat zorgde voor een pittige eerste helft. Maar NEC liet zich niet omver blazen en was in de tweede helft oppermachtig.

Toeschouwers
Op de Vijverberg waren een mooie 7886 toeschouwers aanwezig, waaronder 560 NEC’ers in het uitvak. Er zaten ook nog heel wat NEC’ers verspreid door het stadion en dat levert in Doetinchem gelukkig nauwelijks problemen op (zie hieronder).

Hoogtepuntjes
-Uit- en thuissupporters zorgden voor een mooie derbysfeer.
-De LimbombeR sloeg weer toe.

Edwin (links) is voor De Graafschap en Guido voor NEC. Samen staan ze voor hoe voetbal altijd zou moeten zijn. Mooi mannen.
Edwin (links) is voor De Graafschap en Guido voor NEC. Samen staan ze voor hoe voetbal altijd zou moeten zijn. Mooi mannen.

 

Dieptepuntjes
-Navarone Foor en een bal in het doel schieten, het blijft een zeldzame combinatie. Ons advies bij de volgende grote kans: rustig inademen, even zen en koel afronden.
-Bij veel toeschouwers staat in de Vijverberg een paal voor de neus (kun je niet veel meer aan doen) en tijdens de wedstrijd schallen er regelmatig bierreclames door het stadion (moet je niet doen).

Scheids
Op de scheidsrechter was dit keer weinig aan te merken, dat was dan ook niemand minder dan Pieter Vink. Oh, die goeie ouwe tijd in de eredivisie.

Tactiek
Het was gewoon niet zo goed. Het was rommelig, veel balverlies, de vleugels kwamen niet uit de verf. Gelukkig kan het elftal in zulke wedstrijden terugvallen op een goede organisatie en worden er weinig kansen weggegeven. Drie competitiewedstrijden op rij ‘de nul’ spreekt boekdelen.

Inzet
Voetballend was het niet goed, als je de Superboeren uiteindelijk aftroeft op inzet en wilskracht is dat een compliment waard.

Conclusie
Met de wedstrijd tegen Almere City in het vooruitzicht ligt de periodetitel voor het grijpen, maar het gaat natuurlijk om het kampioenschap. NEC is goed bezig maar “Parijs is nog ver”.

Kijk voor het “Rondje om” op de Facebookpagina van onze Rene van Spamwijk.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.