Bericht van de Raad van Supportersgeledingen: Samen een vuist tegen de nieuwe voetbalpiramide

Aankomende donderdag, 20 november, komt de CED (Coöperatie Eerste Divisie) bij elkaar om te beslissen over een nieuwe “voetbalpiramide.” Dat wil zeggen: de opzet van de competities betaald voetbal. Na bekendmaking van het door de KNVB opgezette model, zijn supportersgeledingen van een aantal Jupilerclubs bij elkaar gekomen, om hier eens kritisch naar te kijken. Onder andere de “Jong” elftallen, de Promotie/Degradatie-regeling en de aanvangstijden zorgen voor grote ontevredenheid onder het overgrote deel van de supporters.

Het recent gevormde collectief van supportersgeledingen van verschillende clubs heeft daarom een eigen model gemaakt, een model dat recht doet aan de wensen van ons: de supporters! Geen competitievervalsing door belofte-elftallen van Eredivisieclubs in lege stadions, geen aanvangstijden die zelfs voor de meest trouwe fans soms onhaalbaar zijn, wij willen voetbal zoals het hoort te zijn.

De afgelopen week hebben wij NEC ingelicht over het collectief en de daarbij behorende documentatie aangeboden. Als RvS hebben wij het bestuur daarbij het dringende advies gegeven, om hier goed naar te kijken en dit mee te nemen in het aanstaande overleg van de CED. NEC heeft aangegeven, dat zij het helemaal met ons eens zijn en er volledig achter staan! Zij zullen het alternatieve voorstel inbrengen in het overleg. Wij zijn hier dan ook zeer tevreden mee. Samen maken we op deze manier een vuist tegen de nieuwe plannen. Voetbal is van de supporters!

Lees HIER het alternatieve plan.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.