NEC strompelt naar mager gelijkspel tegen Jong Ajax

Dit weekend lieten de nummers 2 tot en met 5 in de bier competitie allemaal punten liggen. De uitgelezen mogelijkheid voor NEC dus om op een frisse maandagavond in Amsterdam weer alleen op kop te komen en een mooi gaatje te slaan. Zou je denken.

 

Uitslag

1-1. Ja, u leest het goed. En dat nog maar op het nippertje ook, want met ruim 92 minuten op de klok stond het nog gewoon 1-0 voor Jong Ajax. En datzelfde Jong Ajax had in blessuretijd ook nog ‘gewoon’ 2-0 moeten maken, ware het niet dat Zivkovic in een 3-tegen-1 overtal situatie liet zien waarom hij momenteel niet meer bij de grote meneren mee doet in Amsterdam.

 

Toeschouwers

Sjaak Swart.

 

Hoogtepuntjes

De wat? Hoogtepuntjes? Heeft u de afgelopen weken wel gekeken? Nou vooruit, er waren 10 redelijke minuten in de eerste helft. En Van Eijden kan nog altijd goed koppen. En we hadden de betere kansen. Hoera.

 

Dieptepuntjes

Die -jes mag er eigenlijk wel af, want de hele wedstrijd was een groot dieptepunt. Er is veel gezegd en geschreven over de beloftenteams in de Juup en we zijn er uiteraard allemaal niet blij mee. Maar het zijn wel officiële wedstrijden en ze tellen toch echt mee voor de ranglijst. Jammer dat onze ploeg dat blijkbaar nog altijd niet door heeft. Ging het tegen Jong PSV al volledig fout, tegen Jong Ajax was het wederom lamlenderigheid ten top. De ambiance was naatje, tuurlijk, en de maandagavond is geen voetbalavond, klopt. Maar dan nog is het niet de bedoeling dat je zo’n 80 minuten lang rond sjokt alsof het een oefenpartijtje betreft. Lam, slap, slordig, en nog wat meer van dat soort woorden. NEC was vanavond bepaald geen ploeg die de indruk wekte dat ze wil promoveren, of dat ze volgend seizoen ook maar iets te zoeken heeft op Eredivisie niveau. En dat is treurig genoeg nu al weken zo.

 

Scheids

De wedstrijd was zo gezapig dat ook meneer Dieperink weinig fout kon doen. Miste wel de aanleiding tot een aardig opstootje langs de zijlijn, maar loste zijn onoplettendheid op Solomon-achtige wijze op medens een gele prent aan beide kampen.

 

Tactiek

Joost mag het weten. Ruud wist het in elk geval niet, zo kreeg je het idee. Lange tijd leek onze trainer te blijven hopen op een individuele ingeving van de voorhoede, die vanavond helaas ofwel niet thuis gaven (Limbombe en Ars) of te veel met zichzelf bezig waren (Jahanbaksh). Het tempo lag wederom veel te laag. NEC zette na het eerste kwartier van de wedstrijd enige tijd flink aan en had Jong Ajax op dat moment naar de slachtbank kunnen leiden, maar blijkbaar kan deze ploeg een dergelijke intensiteit maar heel kort vast houden. Het belooft niet veel goeds voor de komende weken, de klad lijkt er steeds meer in te sluipen.

 

Inzet

Prut ende knudde. Men had er vanavond duidelijk geen zin in.

 

Conclusie

Met een puntje zijn we bizar genoeg wel de winnaar van deze speelronde, maar het hadden er natuurlijk gewoon drie moeten zijn. Dit soort wedstrijden moet je winnen als je serieuze titelaspiraties hebt. Laten we hopen dat de twee verliespunten ons niet opbreken later in het seizoen en dat NEC heel snel de geest weer vindt, want het is de afgelopen speelrondes gestaag weg gegleden en is geen schim meer van de ploeg die het Jupiler seizoen aftrapte.

 

Kijk voor het “Rondje om” op de Facebookpagina van onze Rene van Spamwijk.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.