Zure nederlaag voor NEC in Almelo

Waar we het nieuwe jaar nog prima begonnen, daar vallen de resultaten de laatste weken weer tegen. Vorige week was Feyenoord simpelweg een maatje te groot, maar vanavond tegen Heracles zou er toch iets te halen moeten zijn. Zou je denken althans. Helaas trok NEC vanavond, ondanks een overtal aan kansen en een rode kaart voor Bruns van Heracles, aan het kortste eind. Een teleurstellende 1-0 nederlaag was de trieste eindconclusie van een wedstrijd waarin NEC lange tijd de bovenliggende ploeg was.

Zoals we inmiddels gewend zijn begon NEC goed aan het duel. Met George voor de geschorste Van der Velden en Boymans voor het eerst in de basis trok NEC meteen vol ten strijde en kreeg het ook enkele goede kansen om de score te openen. Het ontbrak ons echter aan een beetje geluk en scherpte in de afronding. Heracles kreeg in de eerste helft welgeteld een echte schotkans voor Duarte, door een verdedigingsfout van Van Eijden, maar verder was het qua doelpogingen voornamelijk eenrichtingsverkeer in het voordeel van NEC. Toch was het met de rust nog altijd 0-0.

In de tweede helft startten beide ploegen ongewijzigd. Weer was het NEC dat de kansen kreeg, maar weer wilde de bal er niet in. En zoals een van de oudste voetbalwijsheden dicteert: als hij er aan de ene kant niet in gaat, dan gebeurt het aan de andere kant wel. Een inzet van Duarte leek op het eerste gezicht redelijk onschuldig, maar Everton kwam tussen een groep NEC’ers door helemaal vrij inrennen en schampte de bal met het hoofd over een verbouwereerde Babos heen. En dus stond het volledig tegen de verhoudingen in 1-0. Een kleien 10 minuten later was er echter weer wat hoop: Bruns gleed snoeihard en veel te laat in op Bovenberg. Zijn actie werd terecht bestraft met direct rood, al hadden Bosz en de Heracles-fans blijkbaar een knuffel gezien in plaats van een doodschop, afgaande op hun woedende reacties.

Pastoor probeerde vervolgens met het inbrengen van Roorda voor Bovenberg het overtal uit te buiten, maar ondanks een kopbal van Van Eijden op de paal leverde het slotoffensief van NEC vooral veel counterkansen op voor Castillion. Een zwaar teleurstellende en vooral onnodige nederlaag voor NEC, dat inmiddels zelfs moet vrezen voor de zo veilig geachte 7e plek. Enige lichtpuntje van de avond voor Pastoor: zijn slippers hoeft hij in elk geval niet op te eten.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.