NEC overklast in eigen Goffert

We wisten vooraf al dat het een moeilijke zondagmiddag zou gaan worden in eigen huis, tegen de ploeg in vorm van het moment: Feyenoord. De Rotterdammers zijn vol in de titelstrijd verwikkeld en gezien de vertoning vooral in de eerste helft is dat ook niet verwonderlijk. NEC werd bij vlagen volledig overklast en er viel ook weinig af te dingen op de uiteindelijke score: 0-3.

George begon vandaag in de basis, waardoor Van der Velden naar links verhuisde. Op rechtsachter startte Bovenberg weer voor de nog altijds geschorste Will. NEC begon nog wel fel, maar al binnen enkele minuten trok Feyenoor de wedstrijd naar zich toe. De ploeg domineerde vervolgens relatief eenvoudig de eerste helft, won zowat alle duels en speelde NEC bij vlagen dol. De 0-2 ruststand was nog mild, met ‘slechts’ treffers van Boëtius na een fraaie steekpass van Vilhena en vlak voor de rust uiteraard Pellè met een kopbal.

Stelde NEC er dan helemaal niks tegenover? Jawel, hoewel het meestal moest komen uit een dood spelmoment. Toch hadden we via een kopbal van Bovenberg op de paal en een schot rakelings over van Falkenburg twee prima kansen om de aansluiting weer te vinden. Feyenoord had namelijk hetzelfde euvel als NEC zo vaak plaagt wanneer wij de bovenliggende partij zijn, en dat is de wedstrijd niet al veel vroeger beslissen met meerdere goals in de eerste helft.

Rieks begon in de tweede helft in de plaats van de haast onzichtbare George. Van der Velden verhuisde daardoor terug naar de rechterflank. NEC trok wat feller van leer dan in de eerste helft en de wedstrijd werd iets evenwichtiger. Na een klein uur spelen werd Boymans ingebracht voor Platje. NEC kreeg gedurende de tweede helft, mede ook omdat Feyenoord slordiger werd, enkele prima kansen om terug in de wedstrijd te komen. Vooral Falkenburg en Van der Velden hadden een opgelegde mogelijkheid om NEC terug in de wedstrijd te brengen, maar beiden faalden in de afronding. Met het inbrengen van Stutter voor Bovenberg probeerde Pastoor in de laatste twintig minuten nog iets te forceren. Het was echter Feyenoord dat profiteerde van de extra ruimte en in de 83e minuut schoot Boëtius van afstand de 0-3 binnen.

NEC blijft deze speelronde ondanks het verlies relatief schadevrij. Wel zullen we tegen Heracles moeten starten zonder Van der Velden, die zijn vijfde gele kaart van het seizoen incasseerde.