DTH opinie: Arno past in het profiel!

Bijna geruisloos heeft onze club een clubicoon verloren. Arno Arts kreeg in de kelder van de Eendracht te horen dat hij kon vertrekken. Reden? Hij past niet in het profiel. Moe word ik van dit soort nietszeggende dooddoeners. Kijk, als een trainer slecht presteert dan kan er door de clubleiding worden besloten om het contract niet te verlengen, zelfs al is het een clubicoon. Zo werkt dat in het moderne voetbalbedrijf. Maar zeg dat dan ook en kom niet aan met het het feit dat hij niet zou passen in het profiel.

Arts past namelijk perfect in het profiel. Hij loopt jarenlang bij de club, hij kent de club door en door, heeft voetbalkennis en is een man van de streek. Beter kun je niet in het profiel passen bij een club die zo graag het beeld van een echte volksclub wil neer zetten. Ik ben ook bang dat niemand bij de club mij kan overtuigen dat bijvoorbeeld een Molenaar meer in het profiel van de volksclub NEC zou passen dan een Arts. En voor de duidelijkheid, ik heb niets tegen Molenaar, niet als mens, niet als trainer. Maar goed, dan moet het vertrek van Arts te maken hebben met matige prestaties en niet behaalde doelstellingen. Ook daar heb ik mijn twijfels over, maar die discussie moet je zonder de echte cijfers en doelstellingen te kennen niet eens willen aan gaan.

Waarom maak ik me dan druk zul je je misschien afvragen? In een technische staf waar steeds meer mensen van buiten zitten en waar ook elders binnen de club steeds minder clubhelden te vinden zijn, kan het maar zo zijn dat ook die laatste clubiconen opeens niet meer in het profiel passen. Who’s next? Ron de Groot? Uli Cruden? Passen straks ook deze helden niet meer in het profiel? Welk profiel eigenlijk?

Arno verdient geen geruisloze aftocht via de achterdeur. Bedankt voor je inzet. Voor mij pas je altijd in het profiel! NEC(er) for ever!

Bleum

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.