YESSS!!! NEC 2 – vistas arnep 1, en terecht!

Bloed, zweet en tranen, dat zagen we vandaag! Waar de eerste derby van 2012-2013 nog schlemielig verloren ging in het arnepse, daar pakte NEC vandaag in de eigen Goffert dik en dik verdiend een 2-1 overwinning op de aartsrivaal. Een goal van Amieux in de eerste helft, en de winnende treffer van nieuwkomer en nu al superheld Ruud Boymans deden onze ploeg aan het langste eind trekken.

NEC begon de wedstrijd in dezelfd eopstelling als tegen FC Groningen en was de hele eerste helft de bovenliggende partij. Waar vistas vooral lusteloos en traag oogde, daar zat NEC overal bovenop en wonnen we bijna elk duel. Het duurde uiteindelijk nog tot de 38e minuut voordat wij voor het eerst konden juichen, maar de 1-0 was op dat moment meer dan verdiend. Amieux profiteerde van een doorgeslipte bal en wist vervolgens ook Velthuizen in de korte hoek te passeren. Het had op dat moment ook al 2-0 of 3-0 kunnen staan, maar NEC was zoals wel vaker dit seizoen slordig en ongelukkig in de afronding.

In de tweede helft tapte vistas uit een ander vaatje. De arneppers namen snel de overhand en kregen meer controle op de wedstrijd. In de 51e minuut kreeg Havenaar nog een teen tegen de bal en werd de eerste echte kans voor vistas meteen in een goal omgezet. Het volgende kwartier was het wachten op de 1-2. NEC kwam niet meer in het ritme en werd teruggedrongen. Pastoor reageerde door Foor en Platje eruit te halen ten faveure van de twee AZ-huurlingen: Falkenburg en Boymans. Vooral Boymans drukte gelijk zijn stempel op de wedstrijd. Eerst werd na een spectaculaire scrimmage voor het vistas-doel de bal uiteindelijk net voorlangs gewerkt door Palsson, maar enkele minuten later toonde Boymans zijn spitskwaliteiten door perfect te profiteren van een misser van Kashia en de bal puikgaaf onder Velthuizen door te schuiven voor de 2-1.

Het had zelfs nog 3-1 kunnen worden, maar Boymans en Van der Velden wisten twee loeiers van kansen niet te verzilveren. Daardoor bleef het nog tot de laatste seconde van de blessuretijd spannend. NEC mocht echter volledig terecht met 3 punten van het veld stappen en nestelt zich daarmee nog wat comfortabeler op de 7e plek. Voor de arneppers lijkt het zo begeerde landskampioenschap nu verder uit zicht dan ooit. Maar dat is even bijzaak nu. Het is feest in de Goffert! Forza NEC!