Drie op rij, nu nog een nieuwe spits erbij!

Aan de ontvangst in Beneden-Leeuwen lag het niet. De mensen waren vriendelijk, er waren genoeg drankpunten, er was een snackwagen aan het veld, een gezellige sfeer enz. enz. Toch voelde het allemaal net niet lekker door al dat geel en zwart bij Leones.

Voor en na de wedstrijd werd alles aan elkaar gebabbeld door praatjesmaker Jochem van Gelder. Interviewtjes op het veld, waar niet veel van is blijven hangen. De enige ophef die ontstond had betrekking op een nogal vreemd bijzinnetje van onze grote kindervriend: “Ook jij volgend jaar succes in die prachtige geel-zwarte kleuren.” Praat dat maar eens goed!

De wedstrijd was voor ons NEC een kopie van die tegen Quick. Een matige eerste helft en een slechte tweede helft. Zelfs het scoreverloop was identiek. Vier keer voor de thee en slechts eenmaal erna. Opmerkelijk, want in de eerste tien minuten was onze achterhoede niet bepaald scherp en kreeg Leones liefst vier goede kansen, waarvan er minimaal één toch echt wel in het netje had gemoeten. Opnieuw speelde Foor trouwens een prima partij. De overige conclusies over het voetbal zijn nog steeds hetzelfde: Je mist scorend vermogen, de verdediging oogt traag in de opbouw, er is nauwelijks creativiteit op het middenveld, de testspelers Uiterloo en met name Orsulu lijken niet bepaald versterkingen en die Ijslander speelt nog steeds met geel zwarte schoenen. Maar goed, het is nog vroeg in de voorbereiding dus waar maken we ons nog druk om toch?

Weinig doelpunten en spektakel en dus alle tijd om ons langs het veld druk te maken over andere belangrijke zaken zoals de fotodag van zondag op de Grote Markt en de knvb bekerloting. Als het maar niet Harkemase boys uit Friesland gaat worden, want dat is te ver weg.

Zaterdag de vierde oefenpot in 7 dagen, dit keer in Vierlingsbeek tegen Volharding. Een half uurtje rijden vanaf Nijmegen. Dat voelt al bijna als een echte uitwedstrijd.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.