We boeken progressie: 1-7

Voor veel amateurclubs is een wedstrijd tegen NEC een hoogtepunt. Zo had Leones afgelopen donderdag nog alles prima voor elkaar. Een leuk programma met artiesten, bierkramen, hangtafels, een snackwagen enz.  Bij Volharding werd niet bepaald uitgepakt. Zo hadden ze het hoofdveld vorige week nog verhuurd voor een festival, waardoor de wedstrijd op een bijveld gespeeld moest worden. Ook geen bierkramen naast het veld, waardoor je voor een drankje een flink eindje moest lopen naar de kantine, waar twee mensen zich letterlijk in het zweet werkten. Wie honger had kon in de rust niet terecht voor een broodje kroket. De keuken werd namelijk dichtgegooid in de rust vanwege de “te verwachte drukte.”  Een frietje kon vandaag ook niet besteld worden, ook al vanwege die te verwachte drukte. Blijkbaar hebben ze in Vierlingsbeek een leuke baromzet niet nodig en zwemmen ze daar in het geld, anders doen ze daar echt iets verkeerd.

Van NEC natuurlijk wel een slimme zet om hier oefenpotjes af te werken. Vierlingsbeek ligt in het grensgebied van dat wat je het verzorgingsgebied van NEC kunt noemen. Goed om ook daar vaker je gezicht te laten zien als NEC zijnde. Komende jaren misschien ook eens Gennep, Haps, Boxmeer, Venray en Mill bezoeken?

De wedstrijd was de beste deze voorbereiding. In de eerste helft speelde NEC gretig, alleen sprong het slecht om met de kansen. De teller bleef steken op 3 in de eerste helft tegen tweede klasser Volharding, maar dat hadden er eigenlijk wel zes moeten zijn. De proefspitsen hadden wat het afmaken van kansen betreft een negatieve hoofdrol.

De tweede garnituur kon in de drie voorgaande oefenpotjes niet veel potten breken. De laatste keren mochten we blij zijn als er één goal na rust bij kwam. Deze wedstrijd werd er na rust juist meer gescoord dan voor rust. Ook in de tweede helft had het productiever kunnen zijn gezien het aantal kansen. Maar toch 7 goals. Volharding scoorde ook uit een mooi genomen vrije trap, waardoor de einduitslag dus 1-7 werd. Zorgwekkend was wel de blessure van Disveld. Hij kreeg een flinke tik en kon niet op eigen kracht van het veld. Dat zag er niet best uit voor onze -19 international.

Vanaf volgende week is het afgelopen met de amateurs en komen er wedstrijden tegen profs. Om te beginnen dinsdag tegen het tweede van Fortuna Dusseldorf in Garderen, je weet wel, daar waar ze allemaal de mazelen hebben.