Zo zagen wij het: AZ-NEC

Dat AZ dit jaar (nog) niet draait is bekend. Dat afgelopen zaterdag belangrijke spelers als Maher, Martens en Altidore bij datzelfde AZ niet meededen ook. Maar, ach. Who cares? De drie punten zitten in de pocket, op de 0-2 was niets af te dingen. Deze uitslag had eerder hoger kunnen uitvallen, dan dat we echt in de problemen zijn geweest. En zo kwam een einde aan 26 thuiswedstrijden zonder nederlagen voor AZ. Toch lekker.
 
‘’AZ-supporters bedankt voor de korting’’, zo luidde het devies voor deze match. Waar we al jaren verplicht en onterecht met de autocombi naar Alkmaar moeten, daar confronteert AZ ons al jaren met schandalige ticketprijzen aangezien zij als een van de enige clubs in Nederland geen korting op basis van wederkerigheid willen toepassen. NEC besloot zich voor de supporters in te zetten en drie knaken korting te geven. €7,50 dus, betaald door AZ-supporters die naar Nijmegen komen. Desondanks namen slechts zo’n 100 supporters de moeite om onze jongens in Alkmaar te ondersteunen. Da’s weinig en daardoor verliest een statement als deze, in mijn ogen, enige daadkracht.
 
Nadat de wedstrijd al vroeg op slot zat door doelpunten van Koolwijk, werd in het uitvak goedgemutst gezocht naar alternatief tijdverdrijf. De een vulde zijn tijd met oppasmama’s naast het uitvak, de ander zocht naar geschikte nieuwe liederen voor spelers. Vanuit het naastgelegen kindervak werd zelfs meermaals de confrontatie met het uitvak gezocht door logo’s van Ajax op hun telefoons te showen. Het tekent de klapperclub uit Alkmaar. Geklapperd werd er trouwens nauwelijks. Wat een weelde!
 
En toen stonden we 7e. Het staat nog allemaal dicht bij elkaar, maar het had zeker ook slechter gekund. Roda wacht zaterdag in de Goffert. Het wordt weer eens tijd dat we drie punten in Nijmegen houden. Ik denk dat we met de power en inzet van afgelopen weekend een heel eind kunnen komen!
 
Oe-a-Gentenaar
Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.