NEC nog altijd zonder thuiswinst

Nog altijd wacht NEC op haar eerste thuisoverwinning. Ook vanavond tegen Roda JC kon onze ploeg niet winnen in de eigen Goffert. Alle goede bedoelingen van NEC ten spijt, werd het publiek wederom niet verwend op de ijskoude tribunes. Roda leek op voorhand al uit te zijn op een puntje, terwijl NEC niet bij machte was om een weg te vinden naar het Roda-doel. Het vroege uitvallen van Foor na een ongelukkige botsing met een tegenstander hielp daarbij niet. Slechts George (vrije trap) en Rieks (te slap ingeschoten) konden in de eerste helft de Limburgers wat zweetdruppels bezorgen.

In de tweede helft werd het niet veel beter. Sterker nog, na 65 minuten kwam NEC opeens met 10 man te staan. Conboy gleed door op zijn tegenstander en raakte hem achterop de enkel. Liesveld trok resoluut de rode kaart en NEC moest de wedstrijd met met een man minder uitspelen. Toch was het vlak voor tijd NEC dat de beste kans had om alsnog de volle buit binnen te slepen. Een harde knal van Conboy’s vervanger, Remy Amieux, werd ternauwernood gekeerd door de keeper. Zo bleef het dus 0-0 en bouwt NEC verder aan een zo langzamerhand zorgwekkend thuissyndroom.